bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

100 milyondan fazla kullanıcısı olan Proton, Bitcoin için hamle yaptı

proton cuzdan bitcoin

2014 yılında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) bir araya gelen bilim insanlarının kurduğu Proton, Bitcoin işlemlerini basitleştirmeyi amaçlayan bir kripto cüzdanını duyurdu.

Mail, VPN ve Drive gibi çözümlere odaklanan Proton, gözünü kriptoya dikti. Özellikle gizlilik programı Proton VPN ile öne çıkan şirket, 100 milyondan fazla kullanıcı hesabına sahip.

Küresel çapta tanınmış yazılım şirketi olan Proton, daha güvenli ve daha kolay işlemler yapılmasını sağlayan Proton Wallet’ı duyurdu. Açık kaynaklı kripto cüzdanı, ilk etapta sadece Bitcoin’i destekleyecek odaklanacak.

Proton’dan Bitcoin için kripto cüzdanı

Türkiye’de de çok sık kullanılan VPN programıyla bilinen Proton, yeni kripto cüzdanıyla yeni başlayan kripto kullanıcılarına kolaylık sunacak.

The Block’a demeç veren Proton, cüzdanı Bitcoin’in daha fazla kişi tarafından kullanılmasını ve merkezi kurumların kontrolü dışında bir ödeme aracı olmasını sağlamak için geliştirdiklerini dile getirdi.

Proton’un yeni cüzdanı, e-posta yoluyla BTC gönderme ve mevcut altyapı ile gelişmiş güvenlik önlemi gibi çeşitli özellikleri barındırıyor. Proton Wallet, 150’den fazla ülkedeki kullanıcıların BTC satın almasını ve barındırmasını sağlayacak.

Proton kurucusu ve CEO’su Andy Yen, “Bizim ve tüm Proton topluluğunun merkezi kurumlar tarafından kontrol edilmeyen ödeme yöntemlerini daha kolay benimsemesini sağlayarak, Proton’u geleneksel finansın oluşturduğu risklerden daha iyi yalıtıyoruz.” yorumunda bulundu.

Yen, cüzdanın en büyük artısının e-posta yoluyla BTC’yi destekleme yeteneği olduğunu vurguladı. Şirketin CEO’suna göre, kripto cüzdanı tıpkı PayPal kadar kullanışlı olacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala