100 milyonluk hayalet kasaba: Solana

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Blokzincir kuruluşu Artemis Terminal’e göre, Solana blokzincirinde 100 milyona yakın aktif adres olsa da çoğunun içi boş.

Zincir üstü metrikler, Solana blokzincirinde bot işlemlerin arttığını ve blokzincirin söz konusu işlemlerle büyüme kaydettiğini gösterdi.

Solana aktif cuzdan

Solana yapay bir şekilde büyüyor

Solana’nın aylık aktif adres sayısı 100 milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Popüler blokzincir 2024’ün başlarında 509 bin aylık aktif adrese sahipti.

Zincir üstü ölçümler, Solana’daki aktif cüzdanların çoğunun SOL tutmadığını gösteriyor. Aktif adresteki patlayıcı büyüme, botların ölçümleri yapay olarak şişirmesiyle ilişkilendiriliyor. Ethereum’un en büyük rakibi olarak gösterilen Solana, veri analizcisi Hello Moon’un radarına girdi. Moon’a göre, geçtiğimiz ay 86 milyondan fazla kullanıcı cüzdanlarında SOL bulundurmazken, yaklaşık 15,5 milyon kullanıcı 1 SOL’den az tuttu. Diğer taraftan cüzdanında 10 SOL’den az varlığı bulunan kullanıcı sayısı ise 1,5 milyona yaklaştı.

Keyrock’un APAC iş geliştirme başkanı Justin d’Anethan, Cointelegraph’a verdiği demeçte şunları kaydetti;

“Çoğu Solana adresinin yaşam boyu değeri (bakiyesi) 10 doların altındadır ve bu da ekosistemin gerçekten çok aktif olmasına ve coin’in çok iyi performans göstermesine rağmen organik olmayan bir büyümeye işaret etmektedir”

DeFi platformu Radix DLT’nin kurucusu Dan Hughes ise sıfır bakiyeli aktif cüzdanların sebebini merkezi borsalara veya DeFi uygulamalarına bağladı. Hughes şunları kaydetti:

“Bir merkezi borsaya gönderim yaptığınızda, borsanın oluşturduğu proxy adresine sahip olursunuz. Token’larınızı bu adrese gönderiyorsunuz ve borsa bu token’ları hemen bir sıcak cüzdana taşıyarak arka uçta kimin token’ları olduğunu kaydediyor.”

SOL‘un boğa performansı, arka planda Solana blokzincirinin yaşadığı sorunlar nedeniyle eleştirilerin odağında yer aldı. Hughes, şöyle konuştu:

“Solana’da, yeni adresler arasında sürekli para transferi yaparak ya da proxy adresleri kullanan hizmetlerle birçok küçük etkileşim gerçekleştirerek, olmadığı halde çok sayıda aktif kullanıcı varmış gibi görünmesini sağlamak çok kolay ve ucuz”

Solana Vakfı strateji müdürü Austin Federa, bot işlemlerinin ekonomik değeri olmasa da yine de bir işlem olduğunu savunmuştu. Federa, “Açık olmak gerekirse botlar ücret ödüyor” dedi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin yeni zirveler görmeye gerçekten hazır mı?

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin, 28 Eylül’de son iki ayın en yüksek kapanışını yaparak 66 bin dolar seviyesini aştı. Söz konusu hareket, S&P 500 endeksinin hafta içinde kırdığı rekorun ardından geldi. ABD endekslerindeki rallinin yanında Çin’in teşvik paketleri olumlu havayı desteklese de bazı göstergeler boğa piyasası için henüz erken olduğunu gösteriyor. Bitcoin yatırımcıları ...

Bağlantıyı kopyala