bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

2021’den beri 1 dolara ulaşamayan XRP yükseliş yaşayacak mı?

xrp-yukselis

XRP tarafındaki gelişmeler potansiyel bir yükselişin sinyalini veriyor olabilir. ABD’li düzenleyici kurum SEC ile hukuksal mücadele veren Ripple’ın kripto para birimi XRP, son günlerde güçlü bir fiyat yapısı oluşturmuş durumda.

2021 yılından bu yana 1 doları görmeyen XRP, son günlerdeki düşüşe rağmen 0,5888 dolardan işlem görüyor. Cointelegraph’ın yaptığı bir habere göre, potansiyel bir yükseliş için üç büyük katalizör oluşmaya başladı. Teknikler, önemli balina birikimleri ve Ripple’ın SEC ile süren yasal mücadelesi gidişatı etkileyecek faktörler olacak.

XRP, dördüncü çeyrekte 1 doları görebilir

XRP, kripto para piyasasının toparlanmaya başlamasıyla birlikte yükselişe geçebilir. Balina aktivitesindeki artık, SEC ile devam eden davanın çözüme kavuşması ve grafiklerdeki teknik oluşum bunun sinyalini veriyor.

Cointelegraph’a göre, yükseliş için iyi bir konuma sahip olan XRP, 2021’den bu yana ulaşamadığı 1 dolara göz kırpıyor.

XRP’nin haftalık grafiği, 2018’in başından bu yana oluşan ve fiyat hareketini sıkıştıran bir üçgen formasyonu ortaya koyuyor. Popüler kripto para birimi, formasyonun üst trend çizgi direncini test ediyor. Önümüzdeki aylarda 1 dolar civarındaki bir sonraki ana direnç seviyesine bir yükseliş gelmesi bekleniyor. Yükseliş şiddetinin 1 dolara kadar sürmesi için XRP’nin 0,86 doların üzerine çıkması gerekiyor.

Cointelegraph’ın analizlerine göre, haftalık grafiğin göreceli güç endeksi (RSI) 50 seviyesinde toparlanıyor. Bu durum alım iştahının arttığını gösteriyor.

Santiment’e göre, XRP balinaları son haftalarda yüklü miktarda birikim yaptı. 1 milyardan fazla XRP’ye sahip olan balinalar, varlıklarını yüzde 1,17 oranında yükselttiler. 1 milyon ila 10 milyon XRP tutan balinalar ise birikimde ivme kazandılar.

Ripple’ın SEC ile süren hukuksal mücadelede sonuca yaklaştığı düşünülüyor. Mahkeme, Ripple’ın lehine bir karar verebilir. Bu senaryo, XRP’deki baskıyı kırmaya yetebilir.

Analistler, dava sonucunun XRP’nin yükselişine katkı sağlayacağını düşünüyor. Analistlere göre, potansiyel bir spot XRP ETF’i de bu davayı bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala