bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,342.56 1.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,285.81 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 495.55 3.13%
solana
Solana (SOL) $ 128.24 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530187 3.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.327074 4.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.094921 4.80%

20’li Yaşlarınıza Yatırım Yapmanın 5 Avantajı

Things To Consider Before Making Investments

Birçok genç yetişkin için, finansal durumları en azından teorik olarak daha istikrarlı hale gelene kadar herhangi bir yatırım kararını ertelemek, daha tercih edilebilir duruyor. Bununla birlikte yirmili yaşlar, üniversite borçları ve düşük maaşlarla rağmen, aslında yatırım dünyasına girmek için mükemmel bir dönem.

Zaman                                                                                                                               

Paraları kısıtlı olsa da, genç yetişkinlerin sahip olduğu bir şeyi var: zaman. Bileşik getiri, yani kazançları yeniden yatırarak bir yatırımı büyütme imkanının, Albert Einstein tarafından “dünyanın sekizinci harikası” olarak anılmasının bir nedeni var. Bileşik getirinin büyüsü, yatırımcıların zaman içinde ekonomik gücüne güç katmasına izin verir ve yalnızca iki şey gerektirir: kazançların ve zamanın yeniden yatırılması.

20 yaşında yapılan 10.000 dolarlık yatırım, yatırımcı 60 yaşına geldiğinde (%5 faiz oranına göre) 70.000 doların üzerine çıkacaktır. 30 yaşında yapılan aynı 10.000 dolarlık yatırım, 60 yaşında yaklaşık 43.000 dolar getirirken, 40 yaşında yapılan yatırım sadece 26.000 dolar olacaktır. Para ne kadar uzun süre çalıştırılırsa, o kadar çok gelir kazandırır.

Daha Fazla Risk Alın

2018 04 rsz istock 476022888

Bir yatırımcının yaşı, dayanabilecekleri risk miktarını etkiler. Genç insanlar, yatırım faaliyetlerinde daha fazla risk almayı göze alabilirler. Emeklilik yıllarına ulaşan bireyler, tahviller ve mevduatlar gibi düşük riskli veya risksiz yatırımlara yönelebilirken, genç yetişkinler daha fazla volatiliteye maruz kalan ve daha büyük kazançlar sağlayan, daha agresif portföyler oluşturabilirler.

Yaparak Öğrenmek

Genç yatırımcılar, yatırımlarını incelemek, başarılarından ve başarısızlıklarından ders çıkarmak için esnekliğe ve zamana sahiptir. Yatırım yapmak oldukça uzun bir öğrenme eğrisine sahip olduğundan, genç yetişkinler avantajlıdır çünkü piyasaları incelemek ve yatırım stratejilerini geliştirmek için önlerinde yılları vardır.

Teknolojik Merak

Genç nesil, çevrimiçi yatırım araçlarını ve tekniklerini inceleyebilen, araştırabilen ve uygulayabilen teknoloji meraklılarıdır. Çevrimiçi ticaret platformları, sohbet odaları ve finansal ve eğitici web siteleri gibi hem temel hem de teknik analiz için sayısız fırsat sunar. Çevrimiçi fırsatlar, sosyal medya ve uygulamalar dahil olmak üzere teknolojinin tümü, genç bir yatırımcının bilgi tabanına, deneyimine, güvenine ve uzmanlığına katkıda bulunabilir.

İnsan Sermayesi

İnsan sermayesi, bireyin bakış açısından, gelecekteki tüm ücretlerin bugünkü değeri olarak düşünülebilir. Maaş kazanmak, emeklilik için yatırım yapmak ve tasarruf etmek için önemli olduğundan; bir derece kazanarak, iş başında eğitim alarak veya ileri düzey beceriler öğrenerek kendine yatırım yapmak, güçlü getirileri olabilecek değerli bir kişisel yatırımdır. Genç yetişkinler, gelecekte daha yüksek maaş alma imkanlarını artırmak için genellikle birçok fırsata sahiptir ve bu fırsatlardan yararlanmak, birçok yatırım biçiminden biri olarak kabul edilebilir.

Kapanış

İyi planlanmış yatırımlar yapmanın tek nedeni emeklilik için para biriktirmek değildir. Temettü hisseleri gibi birçok yatırım, yatırımın ömrü boyunca bir gelir akışı getirmesini sağlayabilir. Yirmili yaşlar, yatırıma başlamak için zaman, büyük riskleri atlatabilme yeteneği ve gelecekteki maaşları artırma fırsatları dahil olmak üzere bazı kesin avantajlara sahiptir. Küçükten başlamak zorunda kalsanız bile, erken başlamak sizin avantajınızadır!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sinancan Öztürk

Sinancan Öztürk, 19 Nisan 2001 tarihinde İstanbul’da doğdu. Küçüklüğünde her kitabı ayrı bir evren olarak gören Sinancan, bir gün kendi evrenlerini yaratmaya karar verdi ve zihninde dolup taşan karakterleri sayfalara dökmeye başladı. Çizgi romanlara fazlasıyla sevgi gösterdi ve geceleri kozmoloji belgeselleri izlemekten büyük keyif duydu.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala