86 yaşındaki avukattan kripto dolandırıcılığı: Ağır ceza!

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

86 yaşındaki avukat David Kagel, kripto dolandırıcılığından beş yıl şartlı tahliye ve 14 milyon dolar para cezasına çarptırıldı.

Eski bir Kaliforniya avukatı olan Kagel, milyonlarca dolarlık bir kripto saadet zincirini yürüttüğünü kabul etti. Savcılar, kripto dolandırıcısının yaşı ve sağlık durumu nedeniyle beş yıl denetimli serbestlik istedi. 8 Ekim’de verilen kararda, Kagel’in mayıs ayında işlediği suçu kabul ettiği ve komplo suçundan yargılandığı belirtildi.

Kagel, sağlık sorunları sebebiyle Las Vegas’taki bir yaşlılar tesisinde bakım görüyor. Söz konusu tesisten ayrılmadığı sürece şartlı tahliyesi geçerli olacak.

Kripto dolandırıcılığında şaşırtan dava

Hükümet savcıları, geçtiğimiz yıl 86 yaşındaki David Kagel’i dolandırıcılık ile suçladı. Suçlamalara göre, Kagel ve iki suç ortağı yüksek getiri vaat eden kripto botlarına yatırım yapmaları için kurbanlarını cezbetti.

Savcılar, söz konusu şahısların yatırımcıları mağdur ederek 15 milyon dolar elde ettiğini bildirdi. Hukuksal süreçler ile karşı karşıya kalan Kagel, tüm suçlamaları kabul etti. Kagel’in suç ortakları olan David Saffron ile Vincent Mazzotta suçsuz olduklarını iddia ettiler.

Kagel, avukatı olduğu hukuk firması üzerinden mağdurları manipüle etti. Mağdurlar, Kagel’in görünümünden ve statüsünden etkilenerek varlıklarını emanet ettiler. Ponzi şeması, yapılan yatırımların yüzde 20 ila yüzde 100’ü kadar kâr etmeyi garanti ediyordu.

Ocak 2018’de açıklama yapan Kagel, yatırımcıların varlıklarını garanti altına almak için 11 milyon dolar değerinde 1.000 BTC tuttuğunu belirtti. Kaliforniya Yüksek Mahkemesi, 2023 yılında Kagel’in hukuk lisansını iptal etti. Daha önce de 1997 ve 2012 yıllarında olmak üzere iki kez avukatlık lisansı askıya alınmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Fed, faiz kararı sonrası ekonomide rotayı yeniden çiziyor

ABD Merkez Bankası (Fed) 18 Eylül’de düzenlediği FOMC toplantısı sonrası dört buçuk yılın ardından ilk kez faiz indirimi kararı aldı. Uzun süredir politika faizini yüzde 5,25-5-50 aralığında tutan Fed, enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması nedeniyle 50 baz puan indirim yaptı. 18 Eylül 2024 tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından yayınlanan karar metninde, ABD ...

Bağlantıyı kopyala