bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,319.97 2.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,545.68 4.61%
bnb
BNB (BNB) $ 571.60 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 150.90 8.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589293 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359089 3.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106516 2.10%

WeChat, Kripto ile İlgili Hesapları Yasakladı

wechat kripto ile ilgili hesaplari yasakladis

Kripto para birimleriyle ilgili yapılan spekülasyonların önüne geçmek isteyen WeChat, bunun için bir yasaklama kararı aldı. Çin’in en popüler anlık mesajlaşma ve arama uygulamalarından biri olan WeChat, platformunda kripto ile ilgili hesapları yasakladı.

WeChat, Kripto ile İlgili Hesaplara Yasak Getiriyor

Colin Wu Twitter hesabının bugünkü paylaşımına göre; WeChat kripto ve NFT‘lerin ihracı, ticareti ve finansmanıyla ilgili olan platformundaki kamu hesaplarının sınırlandırılacağını ve yasaklanacağını belirtmek için son zamanlarda kurallarını güncelledi. 

wechat kripto ile ilgili hesaplari yasakladiffa

Güncellenen kurallara göre günlük 1,1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip olan WeChat, “yasadışı ticari operasyonlar” maddesinin altına “kripto para birimi veya dijital tahsilat işine girmeyi” koymuş ve bunu “içerik ihlali” olarak değerlendirdi.

WeChat ayrıca konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Hesaplar, işlem girişi, rehberlik, ihraç kanalı rehberliği vb. gibi kripto para birimi ile ilgili ihraç, işlem ve finansmanı içerir.

Bu konu hakkında WeChat ihlaller tespit ederse ihlal eden resmi hesabın bir süre içinde düzeltilmesini emredeceğini ve ihlalin ciddiyetine göre kalıcı olarak yasaklanana kadar hesabın bazı işlevlerini kısıtlayacağını da belirti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala