Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

Putin, Dijital Varlıklarla Ödemeleri Yasaklayan Yasayı İmzaladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kripto para konusunda küresel olarak düzenleyici belirsizliği sürmeye devam ediyor. Bu konuda henüz bir ortak paydaya varamayan düzenleyiciler piyasalara da oldukça olumsuz etki ediyorlar. Bu noktada bazı ülkelerin tavrı belli olsa da oldukça belirtsiz ülkeler de bulunuyor. Rusya ise bu noktada birbirinden çelişkili açıklamalar yapan ülkeler arasında. Kısa bir süre önce kriptoların desteklendiği Rusya’dan ilginç haber daha geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, diğer şeylerin yanı sıra, mallar, işler ve hizmetler için ödeme yapılmasını açıkça yasaklayan Rusya’daki dijital finansal varlıkların (DFA) dolaşımını düzenlemeye ilişkin yasayı imzaladı. Belge, yasal bilgilerin resmi portalında yayımlandı.

Putin, Dijital Varlıklarla Ödemeleri Yasaklayan Yasayı İmzaladı

Putin Dijital Varlıklarla Ödemeleri Yasaklayan Yasayı Onayladı

Kripto paralar birçok alanda kullanımı artırmaya devam ederken birçok şirket tarafından ödeme seçenekleri arasına ekleniyorlar. Bu noktada ülkeler bu varlıklar üzerinde düzenleme çalışmalarını yürütürken, bazıları yasakçı bir politika izlerken bazıları El Salvador örneğinde olduğu gibi kriptoları destekliyor. Bu noktada kısa bir süre önce kripto konusunda ortak bir paydada anlaşmaya varılmasını isteyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu kez de ülkedeki ödemelerde dijital varlıkların kullanımını yasaklayan yasayı onayladı.

Yazar: Cem Arslan Kurt

Coinbase’de (COIN) dikkat çeken yükseliş

ABD’nin en büyük kripto ticaret platformu Coinbase hisseleri borsada 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Şirketin Nasdaq’ta listelenen hissesi COIN en son dünkü seansta yüzde 5’lik sıçramayla 160 doların üzerine çıktı. Geriye dönüp bakıldığında, son dört haftada Coinbase hissesi yüzde 51,89 oranında kazanç elde etti. Son 12 ayda COIN fiyatı yüzde 360,85 arttı. Buna karşın ...

Bağlantıyı kopyala