bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,897.85 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,529.45 4.33%
bnb
BNB (BNB) $ 568.00 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 147.57 5.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.582548 0.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.355121 1.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105103 0.57%

Türkiye’de ve Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 20 – 26 Ağustos

Türkiyede ve Dünyada Haftanin Trend Coinleri 20 – 26 Ağustos

Volatilitenin oldukça arttığı, piyasaların yön belirleyemediği ve düzenleyicilerin baskısının hızla artığı son günlerde, birçok kripto para projesi kendisini öne çıkarmak için çalışıyor. Bir tarafta fiyatlardaki düşüşten etkilenen projeler, diğer taraftan piyasaya sürülen yeni ürünler derken sektörün gündemi de günden güne değişiyor. Gelin hızla değişen bu gündemde geçtiğimiz hafta boyunca hangi kripto paralar öne çıkmış inceleyelim.

Türkiye’de Haftanın Trend Coinleri! 20 – 26 Ağustos

CoinGecko tarafından paylaşılan 20 – 26 Ağustos trendler listesinde Türkiye kategorisine baktığımızda oldukça tanıdık bir isim görüyoruz. Haftalardaki listelerde kendisine yer bulan STEPN, Türkiye’de move to earn oyunun ne kadar ilgi ile takip edildiğinin bir diğer göstergesi. Öyle ki oyundan kazandığı varlıkların fiyatlarını sık sık kontrol eden oyuncular, STEPN’ı üst sıralarda tutmaya devam ediyorlar.

Listenin ikinci sırasında ise Göztepe S.K. Fan Token yer alıyor. Takımı fan token’ı olan GOZ, yapılan maçlar ile birlikte kendisini trendler listesinde göstermeyi başardı. Taraftarların sık sık yaptığı kontroller ile birlikte kendisine yer bulan fan token, Türkiye’de bu hafta trend oldu. Üçüncü sırada ise lider kripto Bitcoin (BTC) yer aldı. Özellikle bu hafta yaşadığı kritik ani düşüş sonrası piyasalara da olumsuz etki eden Bitcoin, haftanın en trendler listesinde kendisine ilk üçte yer buldu. Listenin devamında ise geçtiğimiz haftalarda da görmeye alışık olduğumuz CEEK Smart VR, TerraClassicUSD ve Bone ShibaSwap gel aldı.

Dünyada Haftanın Trend Coinleri! 20 – 26 Ağustos

Her ne kadar Türkiye’de haftalık trendler çok fazla değişiklik göstermese de dünya bazında oldukça büyük farklılıklar görüyoruz. Bunun en büyük sebebi ise şüphesiz piyasaların çok daha geniş topluluklardan etkilenmesi. Bu noktada CoinGecko listemize baktığımızda ise ilk sırada Tokenize Xchange yer alıyor. Haftanın ortasından itibaren yükselişe geçen altcoin, yatırımcılarının yüzünü güldürmüş olacak ki trendler listesinde en üst sırada yer aldı.

Listenin ikinci sırasında geçtiğimiz haftalardan görmeye alışık olduğumuz Evmos yer alırken, üçüncü sırada YIELD App yer aldı. Kısa bir süre önce piyasaya sürülen token, anlık yükselişler yaşasa da düzeltmeler sonrası bu performansını pek koruyamadı. Ancak haftanın trendlerine girmeyi başardı.

Listemizin dördüncü sırasında ise DeFi sektöründe son dönemde adından sık sık söz ettiren Optimism yer aldı. TVL miktarında rakiplerini korkutmaya başlayan Optimism, yerel token’ı OP ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala