bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,616.04 2.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,552.98 5.18%
bnb
BNB (BNB) $ 570.70 2.56%
solana
Solana (SOL) $ 151.29 9.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587308 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.359339 3.34%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107038 2.59%

SEC, Kripto Para Başvuruları İçin Ofis Kuruyor

sec kripto para basvurulari icin ofis kuruyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto endüstrisini denetlemek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu kripto para birimi başvuruları için yeni bir adımı hayata geçirecek.

SEC, Kripto Para Birimi Başvuruları İçin Yeni Birim Hazırlıyor

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), kurumsal finans bölümü, kripto şirketleri için kamu açıklamalarını uyarlamak için yeni bir ofis kurulmasına öncülük ediyor. Kripto şirketleri için SEC tarafından kurulacak olan bu yeni büronun biri hukuk diğeri de muhasebe olmak üzere iki şubesi bulunacak.

sec kripto para basvurulari icin ofis kuruyor 2

Kripto endüstrisini kontrol altında tutmak için ABD’nin düzenleme politikaları netleşmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce bir Fed yetkililerinden kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiği ve bu düzenlemelere stablecoin’lerin dahil edilmesi gerektiği yönünde açıklamalar gelmişti. ABD’nin kripto para birimleri konusunda düzenleyici kurumu olan SEC, kripto para birimi başvuruları için yeni bir ofisin kurulması için çalışmalara başladı. Bu bölümdeki açıklama operasyonlarından sorumlu müdür yardımcısı Cicely LeMothe, ofisin halka açık firmalar için verilerle ilgilenen Kurumsal Finansman Bölümü içinde faaliyet göstereceğini belirtti. Le Monte, Washinton’da gerçekleştirdiği bir konuşmada, SEC’in yeni ofisinin, büyük çoğunluğunun menkul kıymet olarak görüldüğü kripto varlıkları hakkındaki “benzersiz ve gelişen” dosyalamaları ele almak için gerekli olduğunu belirtti. Kripto endüstrisinin büyük bir kısmı, bu tanıma karşı tepki göstermiş ve bu konu mahkemeye taşınmıştı. SEC’in yeni biriminin tam olarak ne zaman faaliyetlerine başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala