Bitcoin (BTC) $ 61,969.60 0.24%
Ethereum (ETH) $ 2,418.39 0.03%
BNB (BNB) $ 562.72 0.03%
Solana (SOL) $ 143.04 0.66%
XRP (XRP) $ 0.531269 0.44%
Cardano (ADA) $ 0.349317 1.67%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109024 0.07%
Al veya Sat Paribu

Finansal İstikrar Kurulu, Stablecoin’ler Konusunda Uyardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde birçok düzenleyici kurum kripto varlıklar hakkında uyarı yapmaya devam ediyor. Son olarak G20 ülkelerindeki merkez bankacıları ve finansal düzenleyicilerden oluşan Finansal İstikrar Kurulu, stablecoin‘lerin istikrarlı olmadığı konusunda bir uyarı yaptı. 

Kurul ayrıca, gelecek yılın ortasında vaat edilen daha ayrıntılı bir raporla kripto para birimlerini düzenlemek için bir tavsiyede bulundu. 

Finansal İstikrar Kurulu’ndan Stablecoin Uyarısı

Finansal İstikrar Kurulu tarafından bugün yayınlanan bir raporda, stablecoin’lerin istikrarlı olmadığı konusunda uyardı. Kurul ayrıca, stabilcoinlerin gerçekte ne kadar “istikrarlı” olduğu konusunda şüphelerine de değindi.

finansal istikrar kurulu stablecoinler konusunda uyardieed

Çeşitli büyük ekonomilerden kıdemli merkez bankacıları ve düzenleyiciler tarafından yönetilen finansal araştırma ve politika organizasyonu, bağlayıcı kurallar koymuyor.

Kurul, ABD Kongresi’nin de tartıştığı bir yaklaşım olan, bankaların şu anda izlemesi gerekenlere benzer kuralların stablecoin’lere uygulanmasını tavsiye ediyor. Rapor, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da dahil olmak üzere ABD düzenleyicileri tarafından sergilenen yaklaşıma benzer şekilde dijital varlıklara aynı faaliyet, aynı risk, aynı düzenleme yaklaşımını da öngörüyor.

Yazar: Sena Karakılıç

Kripto para piyasası yeni haftaya satıcılı başladı

Piyasalar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF kararına odaklanmışken kripto paralar yeni haftaya pek de parlak olmayan bir başlangıç yaptı. Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin (BTC), 44 bin 450 dolar direncini aşamamasının ardından gece saatlerinde gelen satışla 43 bin 200 doların altına geriledi. Son yirmi dört saat içerisinde yüzde ...

Bağlantıyı kopyala