bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,897.85 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,529.45 4.33%
bnb
BNB (BNB) $ 568.00 1.09%
solana
Solana (SOL) $ 147.57 5.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.582548 0.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.355121 1.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105103 0.57%

Coin Center, Tornado Cash Yaptırımlarını Mahkemeye Taşıdı

coin center tornado cash yaptirimlarini mahkemeye tasidi

Kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’e ABD tarafından yaptırım uygulanmasına, kripto şirketleri tepki göstermeye devam ediyor. Coin Center, Tornado Cash yaptırımlarını mahkemeye taşıdı.

Coin Center’dan ABD Hazine Bakanlığı’na Dava

Washington DC merkezli kâr amacı gütmeyen Coin Center, Ethereum Blockchain ağı üzerindeki işlemleri anonimleştirmek için kullanılan açık kaynaklı yazılım olan Tornado Cash’e yaptırım uyguladığı gerekçesiyle ABD Hazine Bakanlığı’na dava açtı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın ağustos ayında kripto para birimi karıştırıcısı Tornado Cash’in, “herhangi bir yabancı ülkenin veya bir vatandaşın herhangi bir çıkarı olduğu herhangi bir varlığı” anonim bir şekilde transfer edebilmesi için kullanıldığı için yasal yetkilerini aşması gerekçesiyle kara listeye almıştı.

coin center tornado cash yaptirimlarini mahkemeye tasidi 2

Açılan davada, Coin Center’ın yanında olanlar, anonim bir insan hakları savunucusu, Ethereum Blockchain ağını kullanan bir yazılım geliştiricisi ve dijital varlık yöneticisi David Hoffman oldu. ABD merkezli kripto para borsası Coinbase ve iki Coinbase çalışanı da Tornado Cash’in yaptırımlarının kaldırılması için açılan davaya katılmıştı.

Kar amacı gütmeyen Coin Center ve Coinbase tarafından açılan davalar mahkemeyi, hükümetin bir birey ya da kuruluş yerine yazılımı hedefleme yetkisini aştığı konusunda Hazine Bakanlığı’nın alanı dışında bir yaptırım uyguladığı konusunda ikna etmeyi amaçlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala