bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,259.95 0.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,553.15 5.23%
bnb
BNB (BNB) $ 569.72 1.02%
solana
Solana (SOL) $ 148.21 5.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.582211 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356133 0.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105116 0.20%

Tether, Ticari Kağıt Varlıklarını Sıfıra İndirdi

tether ticari kagit varliklarini sifira indirdi

Stablecoin ihraççısı Tether, Twitter üzerinden ticari kağıt varlıkları ile ilgili açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ticari kağıt varlıklarının sıfıra indirildiğini ve varlıklarını kademeli olarak ABD Hazine bonolarıyla değiştireceğini belirtti.

Tether’den Ticari Kağıt Varlıkları Hamlesi

Tether tarafından yapılan bir blog gönderisinde şirketin ticari kağıt varlıklarına değinildi. Tether gönderisinde, ticari kağıt varlıklarını sıfıra indirdiğini ve bu varlıkları artık kademeli olarak ABD Hazine bonolarıyla değiştireceğini belirtti.

Tether cephesinden yapılan açıklamada, “Ticari kağıt varlıklarını sıfıra indirmek, Tether’in token’lerini piyasadaki en güvenli rezervlerle destekleme sözünü yerine getirmesinin önemli bir göstergesi” ifadelerine yer verildi.

Ticari kağıt varlıklarının değerinin veren şirkete bağlı olduğunu belirtelim. Burada şirketler tarafından verilen ticari kağıt varlıkları, kısa vadeli teminatsız borçlar olarak tanımlanıyor. Ticari kağıt varlıkları, ABD Hazine tahvilleri gibi diğer borçlanma araçlarından daha az kararlı bir yapıya sahip.

tether ticari kagit varliklarini sifira indirdi 2

Tether daha öncesinde, Tether ekosisteminin ve stablecoin’i USDT’nin istikrarı konusundaki artan endişeler sebebiyle ticari kağıt varlıklarını yıl sonuna kadar sıfıra indireceğine dair bir açıklama yapmıştı. Tether’in bu hamlesi, hedeflenen zamanlamadan önce gerçekleşmiş oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala