Bitcoin (BTC) $ 62,226.67 1.51%
Ethereum (ETH) $ 2,419.28 1.80%
BNB (BNB) $ 562.20 1.82%
Solana (SOL) $ 144.03 3.24%
XRP (XRP) $ 0.531665 1.53%
Cardano (ADA) $ 0.352978 0.70%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109331 1.85%
Al veya Sat Paribu

Güney Kore, Blockchain Tabanlı Kimlik Sunmayı Planlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Blockchain teknolojisi her geçen gün daha hızlı gelişme kaydediyor. Bu yüzden birçok ülke, bu teknoloji ile yakından ilgileniyor. Son olarak Güney Kore, vatandaşlarına Blockchain ile güvence altına alınan dijital bir kimlik sunmayı planlıyor.

Güney Kore, Blockchain Teknolojili Kimlik Kullanacak

Güney Koreliler, Blockchain teknolojisini daha fazla benimsedikçe, 2024 yılında vatandaşlarının fiziksel kartlar yerine Blockchain tabanlı dijital kimlik kullanmasına izin vermeyi planlıyor. Söz konusu akıllı telefona yerleştirilen kimlikler, daha fazla insanın evden çalışmasına, nakitsiz ödeme yapmasına ve genişleyen dijital ekonomiye fayda sağlayacak.

guney kore blockchain tabanli kimlik sunmayi planliyora

Bunun yanında hükümet tarafından hazırlanan plana göre; gelecekte mobil cihazlara bir uygulama olarak yerleştirilmiş dijital kimlikler, fiziksel ikamet kayıt kartlarına benzer bir şekilde çalışacak. Ayrıca Güney Kore, 2024’te dijital kimlikleri piyasaya sürecek ve iki yıl içinde 45 milyon vatandaş tarafından kabul edilmesini istiyor.

Konuya ilişkin detay vermek gerekirse hükümet, dijital kimliklerin nasıl ve nerede kullanıldığına ilişkin ayrıntılar da dahil olmak üzere bireysel telefonlarda saklanan bilgilere erişemeyecek. Sistem tamamen merkeziyetsiz bir kimlik olarak gelişmiş Blockchain teknolojisine dayanacak.

Yazar: Sena Karakılıç

dYdX’te 2 Milyon Dolarlık Güvenlik İhlali Engellendi

Merkezi olmayan borsaların (DEX), güvenliği artırılmış mahremiyet ve kişisel parasal egemenlik gibi bazı avantajları bulunuyor. Ancak, diğer yandan DEX kullanımı beraberinde bazı güvenlik sorunlarını da getiriyor. Son olarak, Ethereum tabanlı DEX dYdX, 2 milyon dolarlık güvenlik ihlali ile karşı karşıya kaldı. Önlem ise erkenden alındı. dYdX Güvenlik İhlalini Savuşturdu Merkezi olmayan kripto varlık borsası dYdX, ...

Bağlantıyı kopyala