bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,959.06 1.91%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,316.17 0.26%
bnb
BNB (BNB) $ 542.19 0.56%
solana
Solana (SOL) $ 130.13 1.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.575289 1.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.331119 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100808 0.17%

Coinbase, Grayscale’in Bitcoin ETF’sini Destekliyor

coinbase grayscalein bitcoin etfsini destekliyor

Gün içerisinde Blockchain Derneği, Grayscale’in Bitcoin ETF’si davasında, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı Grayscale’i desteklediğini açıklamıştı. Grayscale’e bir destek kripto para borsası Coinbase tarafından geldi.

Grayscale’in Bitcoin ETF’sine Destekler Artıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsası konumunda olan Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile olan yasal savaşında dünyanın en büyük Bitcoin fonunu yöneten Grayscale’e destek verdiğini açıkladı.

Grayscale geçtiğimiz aylarda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) bir Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu. Daha önce pek çok Bitcoin ETF teklifini reddeden SEC, Grayscale’in bu başvurusunu da reddetmişti. SEC’in bu red kararı sonrasında Grayscale konuyu mahkemeye taşıdı.

coinbase grayscalein bitcoin etfsini destekliyor 2

Fon, SEC’in birden fazla Bitcoin vadeli işlem ETF’sini onaylamaya istekli olmasına fakat spot piyasa ETF’lerinin ilerlemesine izin vermeyi reddetmesini kanıtladığı gibi SEC’in “benzer yatırım araçlarına tutarlı bir muamele uygulamadığını” iddia ediyor. Açılan bu dava sonrasında Grayscale’in bu iddialarına Coinbase destek verdiğini açıkladı.

Coinbase tarafından yapılan açıklamada, “Hem spot hem de gelecekteki (borsada işlem gören ürünler), Bitcoin’e veya altın, platin veya paladyum gibi diğer emtialara bağlı olsun, yatırımcılar için aynı yatırım maruziyetini yaratıyor.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala