bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,987.88 1.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,553.35 2.83%
bnb
BNB (BNB) $ 567.84 0.78%
solana
Solana (SOL) $ 147.91 2.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.578992 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.353159 0.78%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104631 2.32%

Elon Musk, Twitter’daki Tüm Kontrolü Ele Geçirdi

elon musk twitterdaki tum kontrolu ele gecirdi

Son Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) raporlamasına göre, Twitter’daki bazı yöneticilerin kovulmasının ardından, Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, şirketin tek yöneticisi oldu.

Twitter Artık Tamamen Elon Musk’a Ait

Twitter’ı geçtiğimiz günlerde tam 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, satın almasının ardından tüm yöneticileri işten çıkarmıştı. Elon Musk’ın bu hamlesi bazı tartışmaları da beraberinde getirmiş olsa da Elon Musk, Twitter’ın potansiyelinin ortaya çıkması adına böyle bir hamlenin gerekli olduğunu savunmuştu.

elon musk twitterdaki tum kontrolu ele gecirdi 2

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması esnasında yetkili olan eski yöneticiler, son Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) raporunda yer almadı. Yapılan dosyalamaya göre Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei-Fei Li ve Mimi Alemayehou artık şirkette yönetici değil.

Bu isimlerin şirketten ayrılmasıyla birlikte Elon Musk resmi olarak Twitter’ın tek yöneticisi oldu. Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasıyla birlikte özellikle otomotiv alanında Twitter’ın en büyük reklam verenlerinden olan Ford ve GM gibi şirketler, reklamlarını Twitter’dan çekeceklerini açıklamıştı. Büyük firmaların bu kararı almasının en büyük nedeni elbette ki Elon Musk’ın şirketi olan Tesla’nın da bir elektrikli otomobil üreticisi olması.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala