Hackathon’ların Önemi ve Faydaları

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Hackathon’lar, geliştirici ekiplerinin, belirli bir konuyu en ilginç veya benzersiz şekilde ele alarak bir projeyi en kısa sürede kimin üretebileceğini görmek için yarıştığı etkinliklerdir.

Hackathon’ların genellikle bir endüstri veya sektör etrafında hedefleri vardır; geliştiriciler eğitim yazılımı, blockchain uygulamaları, gizlilik programları vb. gibi ürünler geliştirir. Temelde, geliştiricilerin hızlı bir şekilde bir uygulama oluşturmalarının istendiği yarışmalardır. Örneğin, bazı hackathon’ların 48 saatlik bir zaman sınırı vardır.

Geliştiriciler hackathon’lara katıldıklarında, bazen görevi tamamlamak için birbirleriyle yarışan gruplara ayrılırlar. Hackathon’lar bazen bir kuruluşun ürününü iyileştirme, yeni özellikler ekleme veya tamamen yeni bir tane oluşturma ihtiyacı nedeniyle düzenlenir. Katılımcılar, kuruluşun hedeflerine bağlı olarak mobil uygulamalardan işletme sınıfı yazılımlara kadar her şeyi geliştirebilir.

Bazı durumlarda, bir kuruluş tarafından ürün veya sistemlerindeki herhangi bir zayıflığı belirlemek için gerçek “hackleme” talep edilebilir. Bu durumda, katılımcılara kuruluşun farkında olmayabileceği mevcut güvenlik açıklarını belirleme ve bunlardan yararlanma görevi verilir.

Bu hackathon’lar, hevesli geliştiriciler için teknik bir meydan okuma anlamındadır ve çeşitli uzmanlıklardan geliştiricilerin sınırlı bir sürenin baskısı altında ağ kurabilecekleri ve bilgi paylaşabilecekleri bir ortam sağlar.

İlk Web3 Hackathon’unun Kazananları Klaytn Foundation’dan 1 Milyon Dolarlık Ödül ve Hibe Aldı

wfm0qi0hmxcUYRnXg9j6NlR61V82 g493j4u

Klaytn ekosisteminin kâr amacı gütmeyen büyümesini denetleyen Klaytn Vakfı, blok zincirinin amiral gemisi Web3 hackathon’u olan Klaymakers22’yi düzenlediğinde oldukça ses getirdi. On dokuz takım, 1 milyon ABD dolarının üzerinde ödül, sponsor ödül yarışmaları, hibe ve kuluçka fırsatlarıyla ayrıldı.

İlk Klaymakers22 hackathon’u, EVM eşdeğeri ağda geliştirilen Web3 yeniliklerini kutlamak için tasarlandı. Hackathon, mevcut Web3 geliştiricilerinin katılımını sağlamanın yanı sıra, Web2 geliştiricilerinin Klaytn’de kullanım senaryoları oluşturmasına da olanak sağladı.

Dahili Hackathon’lar

Dahili hackathon’lar, bir kuruluş veya şirket tarafından düzenlenen, birkaç saate hatta güne yayılabilen, yalnızca organizasyonun çalışanlarının katıldığı yarışmalardır. Örneğin, çalışanlara mevcut bir ürün için yeni özellikler geliştirme, yeni bir ürün için prototip oluşturma ve daha pek çok görev verilebilir.

Çalışanlar ekiplere ayrılabilir ve kazanan ekip, fikrin kuruluş tarafından eyleme geçirilmesi gibi, emekleri ve harcadığı zaman için bir ödül alır.

Harici hackathon’ların aksine bu hackathon’lara sadece kurum çalışanları katılabilir.

Harici Hackathon’lar

Harici hackathon’lar, kuruluşa ait olmayan kişilere açık olan programlama yarışmalarıdır. Esasen, yarışma katılmak için istenen becerilere sahip olan herkese açıktır.

Kuruluşlar, yeni yetenekler ve tanıtım için araştırma yapmak veya yeni ve heyecan verici ürün fikirleri keşfetmek için harici hackathon’lar düzenleyebilir. Bunlar, medyanın daha fazla ilgisini çektiği için daha iyi bilinen hackathon’lardır.

Hackathon’un Faydaları

0419 hackathon rutgervanzuidam

Bir hackathon’a katılan geliştiriciler, programlama becerilerini, onları terfi ettirebilecek (hackathon dahili ise) veya işe alabilecek (hackathon harici ise) kişilere gösterebilir.

Katılımcılar ayrıca fikirlerini gerçek ürünlere, sistemlere veya hizmetlere dönüştürebilirler. Elbette nakit ödüller de, hackathon katılımcıları için bir başka potansiyel avantajdır.

Hackathon’lara katılanlar, diğer programcılarla birlikte çalışarak yeni beceriler öğrenme şansına da sahip olurlar. Ek olarak mentorlar da, katılımcılara yeni beceriler oluşturmalarına veya mevcut becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilecek tavsiyelerde bulunabilir.

Hackathon’a dahil olmak, geliştiricileri aynı tutkuları paylaşabilecek diğer insanların etrafında toplayarak, onlara network kurmaları için harika bir fırsatı beraberinde getirir.

Kapanış

Hackathon’lar organizasyona ve katılımcılara birçok yönden fayda sağlayabilir. Yeni yetenekler keşfetmenin, yeni fikirler ve ürünler geliştirmenin ve bir kuruluşun bilinirliğini artırmanın iyi bir yoludur.

Geliştiriciler için hackathon’lar harika bir sosyal ağ oluşturma ve becerilerini geliştirme fırsatıdır. Geliştiriciler ayrıca, geliştirdikleri programların gerçek ürün veya hizmetlere entegre edilmesini sağlama şansına da sahiptir.

Geliştiriciler, başarılı olmayı planlıyorlarsa, sahip oldukları aynı güdüyü paylaşan kişilerle ekip çalışması yapmalıdır. Hackathon’lar, benzer ilgi alanlarına sahip başkalarıyla tanışmanın harika bir yoludur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Sinancan Öztürk

Tether de RWA dünyasına adım attı: Hadron nedir?

Stablecoin sektörünün liderlerinden Tether, dijital dünyada ve fiziksel varlıkların tokenleştirilmesi alanında önemli bir adım atarak Hadron adını verdiği yeni platformunu duyurdu. Bu girişim, merkezi olmayan ağlarda finansal araçların dijital hale getirilmesine yönelik yoğun ilginin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Hadron, kullanıcıların hisse senetlerinden tahvillere, stablecoinlerden sadakat puanlarına kadar pek çok farklı varlığı dijital tokenlara dönüştürmelerine ...

Bağlantıyı kopyala