BitFlyer Borsası Nedir, Nasıl Çalışır?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

BitFlyer, dijital varlık ticareti ve takas çözümleri sunan, bir Japon kripto borsasıdır. BitFlyer borsası nedir? Ne için kullanılır? Sorularının yanıtları..

BitFlyer Borsası Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Avrupa, ABD ve Japonya’da dijital varlık ticareti ve takas çözümleri sunan BitFlyer, tanınmış bir Japon kripto borsasıdır. Kripto para birimleri, Bitcoin (BTC) ile hayatlarımıza giriş yapmıştır. Ardından sayıları 12.000’i aşan kripto para birimleri oluşmuştur. Dünyanın dört bir yanından yatırımcısı bulunan kripto para birimlerinin, ticaretinin yapılacağı platformlara ihtiyaç da artmıştır. Farklı kripto para birimlerine özel, çeşitli kripto para borsaları da oluşturulmuştur. Bunlardan biri de bitFlyer’dır. BitFlyer, 2014 yılında kurulmuş bir Japon kripto para borsasıdır.

Ayrıca, Japonya başta olmak üzere Avrupa ve ABD’de dijital varlık ticareti ve takas çözümleri sunmaktadır. Kullanıcılarına, JPY, EUR veya USD gibi fiat para birimlerini kullanarak diğer kripto para birimlerinin yanı sıra Bitcoin alıp satmalarına olanak tanımaktadır. Japon kripto para borsası, birincil popülaritesini Japonya’da sağlamasına rağmen, ABD ve Avrupa’da daha ünlüdür. Buna sebep olan, düşük işlem ücretleri, hızlı yanıt veren müşteri desteğine sahip olmasııdır. Ayrıca kullanımı basittir ve yeni başlayan yatırımcılar için uygundur. Zahmetsiz ve güvenli bir platformdur. Bunun yanı sıra, düşük işlem ücretleri talep etmekte, marj ve vadeli işlem ticaretini desteklemekte ve kurumsal bir hesap sunmaktadır.

Avantajları

  • Kullanımı oldukça kolaydır. Bu sebeple, yeni başlayan yatırımcılar için de uygun bir platformdur.
  • Düzenlenmiş ve lisanslanmış bir platformdur.
  • Çoklu ticaret platformlarına sahiptir.
  • Likidite bakımından son derece yüksektir.

Dezavantajları

  • Kredi kartı işlemleri yalnızca Japonya’da desteklenmektedir.
  • Sınırlı sayıda kripto para birimini desteklemektedir.
  • Lightning Spot Market yalnızca Bitcoin’i desteklemektedir.
  • Müşteri destek hizmetlerinde, canlı sohbet desteği bulunmamaktadır.
BitFlyer

BitFlyer Nasıl Çalışır?

BitFlyer, kripto para ticareti ile popülaritesini sağlamıştır. Yatırımcıların Bitcoin, Ethereum Classic, Bitcoin Cash, Litecoin ve Ethereum alıp satmasına olanak tanımaktadır. Japonya merkezli kripto para borsası, Spot ve Döviz Vadeli İşlemleri ticareti sunmak için Lightning Exchange’i kullanmaktadır. Ayrıca deneyimli yatırımcılar için kripto türevlerini, marj ticaretini ve hızlı işlem yürütmeyi desteklemektedir.

BitFlyer USA yalnızca Bitcoin’i desteklerken, Japon ticaret platformu XRP, Monacoin ve Lisk’i desteklemektedir. Ayrıca herhangi bir limit olmadan kripto ticareti yapma seçeneği sunmaktadır. Kullanıcılar, herhangi bir sınırlama olmadan, Pro Exchange seçeneğiyle işlem yapmak için Lightning Exchange’i seçebilmektedir. BitFLyer, Bitcoin’in yapısının basit bir şekilde görselleştirilmesini sağlayan chainFlyer adlı bir blokzinciri hizmeti sunmaktadır. Gerçek zamanlı BTC işlemlerini gösterir ve süreci basitleştirmek için animasyonlar kullanır.

Ayrıca, ChainFlyer’a benzer şekilde, bitFlyer tarafından sağlanan Blockchain Lab, Bitcoin işlemleri, adresleri ve blokları hakkında veriler sağlar. Bunun yanı sıra Blockchain teknolojisi üzerine araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütmektedir. Lightning API Playground, yazılımı kullanarak işlemleri otomatik olarak gerçekleştirmek amacıyla bitFyer tarafından sunulan bir API hizmetidir. Çözüm, güvenlik ve programlama deneyimi olan kullanıcılar için idealdir. Ayrıca, Realtime API Playground ile gerçek zamanlı bir alternatif sunmaktadır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Nurseli Firat

Binance Alpha kripto yatırımcılarına bekleneni veremedi

Binance Wallet eklenen yeni bir özellik olan Binance Alpha, erken aşamadaki kripto projelerini öne çıkarmayı amaçlayan bir platform olarak tanıtılmıştı. Bu yenilik, gelecekte Binance’te resmi listeleme potansiyeli taşıyan projelere dikkat çekmeyi hedefliyordu. Ancak platformdaki projelerin performansıyla ilgili veriler yatırımcıları hayal kırıklığına uğratıyor. Binance Alpha, platformda yer alacak tokenların belirlenme sürecini daha şeffaf hale getirmek ve ...

Bağlantıyı kopyala