bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 0.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,551.37 3.81%
bnb
BNB (BNB) $ 568.71 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 147.57 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587641 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.353326 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105767 1.05%

Kripto Para Borsası Bithumb, Güney Kore’de Soruşturma Altında

kripto para borsasi bithumb guney korede sorusturma altinda

Güney Kore merkezli bir kripto para borsası olan Bithumb yeni gelişmelerle gündeme gelmeye devam ediyor. Zor durumda olduğu iddia edilen kripto para borsası Bithumb, Güney Kore’de bir vergi soruşturması altında.

Bithumb’a Vergi Soruşturması

Güney Kore merkezli bir haber platformu Yonhap News, ülkenin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bithumb ile ilgili yeni bir haber yayımladı. Yayımlanan habere göre Bithumb’ın çatı şirketi olan Bithumb Holdings, ülkede vergi makamları tarafından inceleniyor.

kripto para borsasi bithumb guney korede sorusturma altinda 2

Güney Kore Ulusal Vergi Servisi’nin bu doğrultuda Bithumb Holding, Bithumb Kore ve Bithumb’a bağlı işletmelerin yerel ve uluslararası işlemlerini olası vergi kaçakçılığı kapsamında soruşturulduğu aktarılıyor.

Yaşanan bu olay, Bithumb ve bağlı şirketlerinin Güney Kore’nin yetkili makamları tarafından vergi soruşturması altına alınması bir ilk değil. Şirketler daha önce de ülkede vergi kaçakçılığı soruşturması geçirmişti. 2018 yılında yürütülen soruşturmada şirketin vergi kaçakçılığı suçundan suçlu olmadığının ortaya çıkmasına rağmen, Bithumb Kore’ye ödenmemiş vergileri için milyonlarca dolarlık bir ceza kesilmişti.

Son olarak ülkedeki yerel haber kaynaklarına göre Bithumb, Güney Koreli savcılar tarafından zimmete para geçirme davasıyla da soruşturuluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala