bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,190.93 0.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,556.74 3.62%
bnb
BNB (BNB) $ 568.51 0.52%
solana
Solana (SOL) $ 146.89 3.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586075 0.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.352507 0.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.105468 0.29%

Kripto Sektöründe Açılan Davalar ve Süreçleri

kripto sektorunde acilan davalar ve surecleriddf

Kripto para sektörü FTX krizinin ardından zorlu bir dönemden geçti. Bu süreç içerisinde kripto sektöründe birçok şirket dava ile karşı karşıya geldi. Şimdi birlikte son dönemde kripto odaklı şirketlere açılan davalara bir göz atalım.

SEC, Gemini ve Genesis’e Dava Açtı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kripto şirketleri genelinde incelemelerine devam ediyor. SEC tarafından yapılan açıklamaya göre kayıt dışı menkul kıymetler satışı iddiasıyla kripto şirketleri Gemini ve Genesis’e dava açıldı.

Gemini’ye açılan son davada ana davacı olan Joshua Berdugo, Gemini Earn’e 13.000 dolar yatırım yaptı ve Gemini ile kurucu ortaklarını “hiçbir şeyden şüphelenmeyen yatırımcıları kayıt dışı menkul kıymetler satın almaya ikna ederek” binlerce yatırımcıyı dolandırdığını iddia etti.

CFTC, Mango Markets İstismarcısına Dava Açtı

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı kısa bir süre önce Mango Markets’i hackeleyen Avraham Eisenberg’i tutuklamıştı. Avraham Eisenberg’in tutuklanmasının ardından Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) kişiye dava açtı.

CFTC tarafından açılan davada, “Eisenberg’in MNGO kripto para biriminin fiyatını takas yoluyla manipüle etmek için aldatıcı bir şekilde kullandığı” iddia edildi.

Eski Celsius CEO’su Mashinsky’a Dolandırıcılık Davası Açıldı

Başarısız kripto borç verme şirketi Celsius Network ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. New York başsavcısı Letitia James, Celsius’un eski CEO’su Alex Mashinsky’ye Celsius müşterilerini yanlış ifadelerle dolandırdığı gerekçesiyle dava açtı.

Fransız Yatırımcılardan Binance’e Dava

Binance France ve ana şirketi Binance Holdings Limited, Fransa’da yanıltıcı ticari uygulamalar ve hileli gizleme iddiasıyla 15 yatırımcı tarafından dava edildi.

Bu iddiaları yanıtsız bırakmayan Binance ise staking’i “temel token’lar değil, menkul kıymet” olarak sunduğunu belirtti. Borsa ayrıca kripto ürünleri için her zaman piyasa riski uyarılarına yer verdiğini ve açıklamalarını daha da güçlendirdiğini kaydetti.

Bitcoin Madencilik Firması Blockware, Müşterisi Tarafından Dava Edildi

Bitcoin madenciliği ekipmanı ve barındırma hizmetleri sunan Blockware Solutions, bir müşterisi tarafından sözleşme ihlali, ihmal, aldatıcı ticaret ve dolandırıcılıkla suçlandı.

Blockware Solutions’a açılan dava 17 Aralık tarihinde ABD’de bir federal mahkemede açıldı. Söz konusu davada, davacı tarafından yapılan şikâyette, Blockware Solutions’ın Faes & Co.’ya 50 madencilik teçhizatını 525.000 dolara satılması konu alınıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala