Yapay Zeka Öncülüğünde: Webrazzi XYZ 2023

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 4 dk

Paylaş:

Dijital yayıncılığın öncü isimlerinden olan Webrazzi, her yıl düzenlediği etkinliklerle sektörleri bir araya getiriyor. Son dönem trendlerine bu etkinliklerde yakından bakan Webrazzi, aynı zamanda sektör profesyonellerinin de bu trendler hakkında görüşlerini izleyicilerle buluşturuyor. Geçen yıl katıldığımız Webrazzi Dijital 2022‘de NFT ve metaverse rüzgarı esmişti. Bu kez etkinliğin lokomotifi yapay zeka oldu. ChatGPT’nin popülerleşmesiyle, aslında uzun zamandır varlığından haberdar olduğumuz yapay zeka, son kullanıcının çok daha kolay ulaşabildiği bir kavram oldu. Durum böyle olunca, şirketler de yapay zeka konusunda gaza bastı. Webrazzi XYZ 2023, web3’ü anlatırken, odak nokta ağırlıklı olarak yapay zekaydı.

Etkinlik, tıpkı bir öncekinde olduğu gibi Wyndham Grand Istanbul Levent’te gerçekleşti. X, Y ve Z olmak üzere 3 farklı sahne, birçok konuşmacıya ev sahipliği yaptı.

Webrazzi XYZ 2023, Web3’ü Yapay Zeka ile Anlattı

Webrazzi XYZ 2023 etkinliği, X sahnesinde Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal‘ın açılış konuşmasıyla başladı. Bu açılış konuşmasını Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle’nin katılımcı olduğu oturum takip etti. Arda Kutsal ile sahnede olan Lüle, geleceğin bankacılığını anlattı. ekosistem oluşturmanın önemine değinen Lüle, öte yandan yapay zeka kurgularından yararlandıklarının açtını çizdi. Bu konuşmadaki belki de en önemli nokta, Lüle’nin, yapay zekanın yetmediği noktada hala insana ihtiyaç duyduklarını söylemesi oldu. Bankaların, olası bir regülasyon durumunda kripto varlıklarla ilgili bir aksiyon planına sahip olduğu uzun zamandır kulislerde konuşuluyor Lüle de kripto varlıkların saklanmasıyla ilgili hazırlıkların yapıldığının altını çizdi.

Oturumlar saat 11:00’e kadar, sadece X sahnesindeydi. Bu süre boyunca Turkcell Dijital Kanallar Direktörü İlker Güneş, dijital çağda değişen müşteriyi anlamak ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Ussal Danışmanlık Yönetici Ortağı Ussal Şahbaz ise ChatGPT ile ilgili global trendlere ve Türkiye’nin buradaki duruşuna bir bakış attı. Şahbaz’ın oturumundan sonra sahne, Slash Ventures ve Earnify’ın oldu. Ali Erhan Tamer ve Fatih Taşdemir, içeriğin web3 dönüşümü ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bu oturumdan hemen sonra Tamer, Cointelegraph Türkiye ile de bir röportaj gerçekleştirdi.

Blokzincir tabanlı projelere yatırım yapan Slash Ventures’ın ilk yatırımı Earnify oldu. Earnify için kısaca, platformların sunduğu hizmetleri web3’e taşırken, oyunlaştırılmış yeni faydalar oluşturan bir girişim diyebiliriz. En dikkat çeken noktası da içerik üretimi ve etkileşimde kazanç sağlamaya yardımcı olması.

Oturumlar tüm hızıyla devam ederken, etkinliğin ‘fuaye’sinde de koyu sohbetler vardı. Bu tür etkinliklerin kilit noktalarından biri de network genişletmek diyebiliriz. Alan aslında biraz da bunun için özenle hazırlanmıştı. Katılımcıların toplandığı ortak alan, sahnelerin doğrudan bu alana açılması, dağınık olmayan, derli toplu bir izlenim verdi. Öte yandan, katılımcıların oturumlara olan ilgisi de dikkat çekiciydi.

Diğer Sahnelerde Neler Vardı?

Diğer sahnelere de bakarsak, Y sahnesinin kapanış konuşmasını yapan Meta Türkiye E-Ticaret Çözümleri Lider Can Gökhan, yapay zekanın gücünü ortaya çıkarmak temalı konuşmasında aslında markanın yapay zekaya verdiği önemi de gözler önüne serdi.

Öte yandan içerik üreticiliğinde yapay zekanın kullanımı, ağırlıklı olarak Z sahnesinde konuşuldu diyebiliriz. İçerik Bulutu Kurucu Ortağı Ahmet Durmuşoğlu ve Userspots Kurucusu Mustafa Dalcı, içerik ve tasarımın geleceği yapay zeka temelinde ele aldı. Durmuşoğlu bu oturumda yapmış olduğu konuşmada İçerik Bulutu olarak, yapay zeka ile ilgili yaptıkları geliştirmelerden bahsetti. Yapay zekanın hali hazırda yapılmış işleri çok hızlandırdığı gerçeği, bu oturumun esas çıkış noktasıydı denebilir.

Ahmet Durmuşoğlu ve Mustafa Dalcı’dan sonra sahneye çıkan Mosanta CEO’su İlyas Teker de yapay zekayı SEO açısından ele aldı. Web sitelerinin neredeyse can damarı olarak bildiğimiz SEO, yapay zeka ile bambaşka bir seviyeye geçmek üzere. Teker de ChatGPT’nin SEO açısından işe yarayacak 15 önemli kullanım yöntemini katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin medya sponsorluğunu üstlenen BTCHaber, Coinkolik ve Cointelegraph Türkiye üçlüsünden Cointelegraph Türkiye, röportaj alanıyla tüm gün boyunca etkinliğe gelen isimlerle röportajlar gerçekleştirdi. Röportajları kaçırmamak için Cointelegraph Türkiye YouTube kanalına abone olabilirsiniz: https://www.youtube.com/@cointelegraphturkiye

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Hazal Orta

Lumoz: Yapay Zeka, ZK ve RaaS Çağı için merkeziyetsiz bilgi işlem altyapısı

1. Giriş Vitalik Buterin’in Savunmacı hızlandırma (d/acc) felsefesi iki temel ilkeyi vurgulamaktadır. Teknolojik ilerlemeyi hızlandırır ve merkezi güce direnir. Merkezi olmayan gelişimi savunur. Blockchain teknolojisi bu felsefe ile uyumludur. Gücü merkezsizleştirir ve merkezileşmeyi önler. Bununla birlikte, blok zinciri teknolojisinin değiş tokuşları vardır. Merkezi olmayan sistemler ağ büyüdükçe daha yavaş çalışır. Mutabakat süreci performansı sınırlar. Veri ...

Bağlantıyı kopyala