Bitcoin (BTC) $ 62,233.67 1.44%
Ethereum (ETH) $ 2,424.04 1.96%
BNB (BNB) $ 563.89 2.19%
Solana (SOL) $ 144.55 3.39%
XRP (XRP) $ 0.532664 1.65%
Cardano (ADA) $ 0.353447 0.63%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109629 1.74%
Al veya Sat Paribu

Jane Street ve Jump Trading, Kripto Ticaretinden Çekiliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD’nin kripto sektörüne yönelik baskısı şirketlerin tavırlarında değişikliğe yol açtı. Kriptoya yönelik soruşturmalar ile birlikte şirketler, Dubai, Singapur ve Hong Kong gibi finans merkezlerine yöneldi. SEC ile sorun yaşan Coinbase, Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerini geliştirecek adımlar attı. Galaxy Digital, operasyonlarını denizaşırı ülkelere taşıyacağını duyurdu. Piyasa yapıcılar Jane Street ve Jump Trading‘in kripto ticaretinden çekilmeyi planladığı bildirildi.

Bitcoin Gozunu Fede Cevirdi

Jane Street ve Jump Trading, Kripto Ticareti ile Arasına Mesafe Koyuyor

Piyasa yapıcıları Jane Street ve Jump Trading’in düzenleyici baskıları nedeniyle ABD’de kripto ticaretinden çekilmeyi planladığı bildirdildi. İki şirketinde hala piyasa yaptığı ve kripto endüstrisini terk etmediği belirtildi.

Bloomberg’in haberine göre Jump Trading’in şirketi Jump Crypto hala uluslararası alanda genişlemeyi planlamasına rağmen ABD pazarını bırakıyor. Kripto hedeflerini küresel olarak küçülten Jane Street’in ise düzenleyici belirsizlikler iç standartlarını yürütmesini zorlaştırdı.

Jane Street ve Jump Trading, TerraUSD olayının ardından ABD savcıları tarafından sorgulanan şirketler arasında yer almıştı. Jump Crypto, 2019’dan beri TerraUSD projesinin önemli bir destekçisiydi. Soruşturmalar kapsamında şirket çalışanlarına herhangi bir suçlama yapılmamıştı.

Jane Street ayrıca Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından Binance‘e açılan davanın da bir parçasıydı. Davada yer alan üç ticaret şirketi arasında yer alan Jane Street de bulunuyordu. Düzenleyici kurum, alım satım şirketleri görevi kötüye kullanmakla suçlamadı. Şirket, 2017’den beri kripto alım satımları gerçekleştiriyor. FTX ve Alameda yöneticileri Sam Bankman-Fried ile Caroline Ellison da Jane Street ile geçmişi bulunuyordu.

Yazar: Göker Bilgiç

ABD’li İşletmeler, Kripto Ödemelerini Kabul Etmek İstiyor

Son zamanlarda kripto para birimleri birçok işletmenin ödeme seçenekleri arasına girmeye başladı. Bunun gelecekte daha da artması beklenen bir durum olarak görülüyor. Özellikle büyük şirketlerin kripto paralara yönelik attığı adımlar küçük işletmelerin bu alana girmesini de kolaylaştırdı. Deloitte ve PayPal bu konuda bir anket çalışması yaptı. “İşletme Sahipleri Kriptoya Hazırlanıyor” Anketinin Sonuçları Neyi Gösterdi? Profesyonel ...

Bağlantıyı kopyala