Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

Kuveyt, kripto işlemlerini yasakladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Kuveyt, ülkedeki tüm kripto ve sanal varlık işlemlerini yasakladığını duyurdu. Ülkenin piyasa düzenleyicisi, neredeyse tüm kripto operasyonlarının yasaklanması taahhüdünü resmen teyit etti. Yerel düzenleyicilerin lisans vermesi de yasaklandı.

Kuveyt kripto islemlerini yasakladi222

Kuveyt’te kripto işlemlerini yasaklayan karar

Kuveyt‘in mali düzenleyicisi Sermaye Piyasası Kurumu (CMA), ülkedeki sanal varlıkların denetimi ve ihracına ilişkin bir genelge yayınladı. Genelgeye göre ödemeler, yatırımlar ve madencilik de dahil olmak üzere tüm kripto işlemleri yasaklandı. Kurum, temel kullanım alanları ve işlemlere ilişkin ‘mutlak yasaklama‘ taahhüdünü teyit etti. Yerel düzenleyicilerin şirketlere sanal varlık hizmetleri için lisans vermesi de yasaklar arasında yer aldı.

Kuveyt Merkez Bankası ve CMA tarafından düzenlenen menkul kıymetler ve diğer finansal araçlar son düzenlemelerin dışında bırakıldı. Kurum, kullanıcıları dikkatli ve risklerin farkında olmaları için uyardı. Düzenlemede yasal bir statü taşımadıkları için özellikle kripto para birimlerinin işaret edildiği bildirildi.

Kuveyt‘in kara para yasalarını ihlal etmenin cezalarının 2013 tarihli bir yasada belirlendiği kaydedildi. Yeni düzenlemelerin kara para ve terör finansmanı ile mücadele tedbirleriyle uyumlu olduğu aktarıldı. Ülkede merkez bankası, ticaret bakanlığı ve sigorta kurumu da benzer yasaklar getirmişti.

Yazar: Göker Bilgiç

Ripple (XRP), yeni bir ralliye sahne olacak mı? Analist konuştu

Sosyal medyada 50 bini aşkın takipçiye sahip olan kripto para analisti EGRAG Crypto, X hesabından yaptığı paylaşım ile Ripple (XRP) yatırımcılarını heyecanlandırdı. EGRAG, X üzerinden paylaştığı XRP dominansı grafiğinin önemli bir destek seviyesinde olduğunu belirtti. Ünlü fenomene göre Ripple dominansı yüzde 1,11’in üzerinde kaldığı takdirde 2017 ve 2021’dekilere benzer bir yükseliş başlayabilir. Ripple, daha önce ...

Bağlantıyı kopyala