Bitcoin (BTC) $ 61,902.59 0.02%
Ethereum (ETH) $ 2,414.41 0.57%
BNB (BNB) $ 562.10 1.41%
Solana (SOL) $ 142.83 0.62%
XRP (XRP) $ 0.529842 0.32%
Cardano (ADA) $ 0.349035 0.23%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108667 0.64%
Al veya Sat Paribu

Coinbase, Base ağını zk-proof’larla genişletmeyi planlıyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase cephesinden yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Coinbase son olarak Ethereum ana ağına bağlı olan Base ağı için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Coinbase Cephesinden Base için Önemli Adım

Bilindiği üzere Coinbase’in Ethereum ana ağına bağlı olan Base ağı, iyimser rollup’lar üzerine kurulu. Ancak şimdi, Base ağını zk-proof’larla genişletmeyi planlayan Coinbase, bu iki öncü teknolojiyi bir arada kullanma stratejisiyle dikkat çekiyor.

Coinbase‘in Base ağı, Optimistic rollup’lara dayanan Ethereum ana ağına bağlanıyor. Şirket tarafından yapılan son açıklamaya göre, Coinbase, zk-proof’lar da dahil olmak üzere, bu altyapıyı genişletmeyi düşünüyor.

Optimistic rollup’lar ve zk-proof’lar, Ethereum’un Layer 2 ağlarını oluşturmak için kullanılan iki ana yöntemdir. Optimistic rollup’lar, işlemlerin geçerliliğini, bir itirazın aksi durumuna kadar varsaymaktadır. Öte yandan, zk-proof’lar, tüm işlemlerin doğruluğunu düzenli olarak ispatlar, bu nedenle daha güvenli, fakat daha maliyetlidirler.

Coinbase, bu iki seçenekten birini tercih etmek yerine, her ikisini de kullanmayı planlamaktadır. Coinbase Protokol Lideri Jesse Pollak, Paris’teki ETHCC’de yaptığı bir röportajda şu ifadeleri kullandı:

Herkes Optimistic rollup’lara karşı zk-rollup’ları tartışıyor ve bizim yaklaşımımız farklı. Coinbase olarak, biz sadece mükemmel bir rollup oluşturacağız, bunu açık kaynak haline getireceğiz, esnek bir yapıya sahip olmasını sağlayacağız. Ancak, hedefimiz sonunda her iki çözüme de sahip olmak.

Yazar: Burak Köse

Uzman ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentileri

Küresel piyasanın gözü kulağı Fed’e çevirilmişti, dün akşam Fed faiz kararını açıkladı. Bugün ise yurt içi piyasanın gözü saat 14:00’te açıklanacak TCMB‘nin faiz kararına çevrildi. Karara ilişkin yapılan ankette kurumların medyan beklentisi politika faizinin 500 baz puan artışla yüzde 30’a çıkarılması yönünde. Bunun yanı sıra uzman ekonomistler de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı ...

Bağlantıyı kopyala