Bitcoin (BTC) $ 62,085.63 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,416.00 0.14%
BNB (BNB) $ 563.17 1.24%
Solana (SOL) $ 142.66 0.58%
XRP (XRP) $ 0.529448 0.94%
Cardano (ADA) $ 0.350905 0.36%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109523 0.06%
Al veya Sat Paribu

Güney Kore, Kuzey Kore’nin kripto faaliyetleri için harekete geçti

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Güney Kore, Kuzey Koreli kripto hesaplarını dondurmak için harekete geçti. Ülkede Kuzey Koreli hesapları takip ederek müdahale edecek bir yasa tasarısı hazırlandı. Yerel medyada yer alan haberlere göre Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, tasarının sunulmadan önce “ulusal güvenliği destekleyecek pratik önlemler” içerecek şekilde revize edilmesi talimatını verdi.

Guney Kore sirketlerde denetimi artiriyor

Bu çerçevede Kuzey Kore tarafından kullanılan kripto paralar ve diğer sanal varlıkları takip etmek ve dondurmak için bir yasa tasarısı sunulması planlanıyor. Tasarı ile Kuzey Kore’nin silah programları finansmanının engellenmesi hedefleniyor. Medyada yer alan haberlere göre Güney Kore devlet kurumları 10 ay süren istişareler sonucunda planı hazırladı.

Hükümet kaynakları, tasarının Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye yönelik mevcut yaptırımlarına eklenmesi beklendiğini de sözlerine ekledi. Daily’ye konuşan hükümet yetkilisi, Güney Kore Devlet Başkanı’nın ülkenin siber güvenlik çerçevesinin acilen onarılması gerektiğini yönünde değerlendirme yaptığını belirtti.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının bu yılın ilk yarısında 180 milyon dolarlık kripto para hırsızlığı yaptığını bildirdi. Kurum, Kuzey Kore’nin yalnızca geçen yıl hack’ler yoluyla 1,28 milyar dolar değerinde Bitcoin ve Ethereum çaldığını bildirdi. Kuzey Koreli hacker’lar arasında Lazarus Group, en çok bilinen şüpheliler arasında yer alıyor.

Yazar: Göker Bilgiç

Boğalar ringe döndü: Spot Bitcoin ETF’lerde şov!

Uzun süredir düşüş sergileyen kripto para piyasası, yeni gündem maddeleri eşliğinde toparlanma sinyali verdi. Düşüşlerin satın alındığı ortamda spot Bitcoin ETF’lerde de net para girişi gerçekleşti. Bitcoin, yeni haftaya iştahlı başladı. BTC fiyatı 56.700 doların üzerine çıkmayı başardı. Kripto para piyasası, BTC’deki yükselişin eşliğinde pozitif sinyaller verdi. Spot Ethereum ETF’lerin piyasaya sürülecek olması ve ABD ...

Bağlantıyı kopyala