Bitcoin (BTC) $ 62,147.65 0.14%
Ethereum (ETH) $ 2,422.59 0.20%
BNB (BNB) $ 566.30 1.78%
Solana (SOL) $ 143.53 0.01%
XRP (XRP) $ 0.533126 0.11%
Cardano (ADA) $ 0.352238 0.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109992 0.82%
Al veya Sat Paribu

BlackRock’tan faiz tahmini: 2024’e kadar yüksek tutulacak

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

BlackRock, Fed’in faiz kararına ilişkin tahminde bulundu. Buna göre, 2024 yılına kadar faizlerde düşüş beklenmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Fiyat baskıları sürüyor

BlackRock’ın iShares EMEA Kıdemli Makro Yatırım Stratejisi Laura Cooper, Fed Başkanı Jerome Powell’ın bir sonraki Açık Piyasalar Komitesi Toplantısı’nda artırımlara ara vermesini beklediğini kaydetti. Duyuru, başkanın ekonomik verilerin gelecekteki kararlardaki rolü hakkındaki söylemini sürdürürken, gelecekteki artışlar için de kapıyı açık tutacak.

Cooper, merkez bankasının faiz oranlarını “nötre doğru” yeniden ayarlamadan önce, faiz oranlarını muhtemelen 2024 ortalarına kadar “kısıtlayıcı” bölgede bırakacağı öngörüsünde bulunarak, “Dezenflasyonun sağlam bir şekilde yerleştiğine dair işaretlere rağmen, fiyat baskılarının yüzde 2’lik hedefinin üzerine yerleşmesi muhtemeldir.” dedi.

blackrock

“Faizler inecek gibi görünmüyor”

BlackRock’ın Küresel Temel Gelir Stratejisi Başkanı Marilyn Watson, Fed’in bu yıl faiz oranlarını değiştirmesinin pek olası olmadığını belirtti. Bunun gerçekleşmesi için merkez bankasının ekonomide bir bozulma, daha düşük gayrisafi yurtiçi hasıla ve daha düşük bir işsizlik oranı görmesi gerektiği şu ifadelerle kaydedildi.

“Veriler açısından bunu gerçekten görmüyoruz. Bu yıl için faiz oranlarının hemen hemen aynı kalmasını bekliyoruz. Asıl soru, bu konuda bir ayarlama görüp göremeyeceğimiz, ama bence gelecekten yıldan önce faizlerin inmesi mümkün gibi görünmüyor.”

BlackRock’tan Amanda Lynam ise yüksek faiz oranlarının devam etmesinin şirketlerin para toplamak için daha fazla önemsiz tahvil ihraç etmesine neden olacağını söyledi. Eylül ayında şirketlerin ihraç ettiği kaldıraçlı kredi ve hurda tahvil miktarı 40 milyar dolara yükseldi.

Öte yandan Mart 2022’den bu yana Federal Rezerv, yükselen ABD enflasyonu ile mücadele etmek için faiz oranlarını 11 kez artırdı. Açık Piyasalar Komitesi, faiz artırımına gidip gitmeyeceğine karar vermek üzere 20 Eylül’de karara varacak.

Yazar: Beyza Nur Kızıldemir

Melis Hazal Karagöz Uğur Karakullukçu’yu ağırladı. Bitcoin ve Fan Tokenların Geleceği Hakkında Konuşuldu

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla ilki gerçekleştirilen BTCafe’nin ilk bölüm konuğu spor yorumcusu Uğur Karakullukçu oldu. Uğur Karakullukçu ile pandemiden, kripto paralar ve fan tokenlare kadar birçok farklı konu konuşuldu. Konu Başlıkları ise şu şekilde; Kripto para yatırımlarını nasıl yapıyor? Bitcoin ve fan tokenların geleceği hakkında neler düşünüyor? Takip ve tavsiye ettiği altcoinler var mı? Altcoin ...

Bağlantıyı kopyala