Bitcoin (BTC) $ 62,249.68 0.08%
Ethereum (ETH) $ 2,430.47 0.74%
BNB (BNB) $ 563.70 0.42%
Solana (SOL) $ 144.43 0.88%
XRP (XRP) $ 0.532305 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.350468 0.54%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109869 0.74%
Al veya Sat Paribu

Gary Wang, SBF’nin Alameda için özel ayrıcalık emri verdiğini söyledi

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Eski FTX CTO’su Gary Wang, yeniden hakim karşısında çıktı.

Wang, eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried aleyhine verdiği ifadede, SBF’nin Alameda için özel ayrıcalık emri verdiğini ileri sürdü.

Alameda’ya büyük ayrıcalık

Wang, Alameda’nın FTX’te elindeki bakiyeden fazla işlem yapma yetkisine sahip olan tek hesap olduğunu dile getirdi. Bu özelliğin “allow negative” (negatife izin ver) ismiyle bilindiğini ifade eden Wang, SBF’nin özelliğin kullanılmasına ilişkin talimatı 2019 yılında Nishad Singh’e verdiğini söyledi.

Wang, bu özellikle Alameda’nın negatif bakiye elde ettiğini belirterek, SBF’nin şirkete 65 milyar dolarlık kredi limiti verdiğini belirtti.

“Alameda sebebiyle milyarlarca dolar kaybedildiğini söylediğimde [SBF], bana problemi sordu ve daha sonra Caroline [Ellison] Alameda’nın ödünç aldığı varlıkları geri verebileceğini söyledi”

İddia makamının SBF aleyhindeki davasının merkezinde, Alameda’nın FTX’teki müşteri fonlarına izin verilmesi iddiası yer alıyor. Wang, geçtiğimiz gün verdiği bir başka ifadede eski Alameda CEO’su Caroline Ellison ve Sam Bankman-Fried ile birlikte suç işlediğini kabul etti.

Yazar: Cem Yavuz

Metaverse ve Markizm Blokzincirine Karşı

Metaverse üzerine iki hafta önce yazdığım ve kişisel hikayeme de dokunan yazıdan sonra iki hafta içinde kamuoyu bol bol bu konuyu konuştu, tartıştı, baksanıza Facebook şirketi parayı basıp deli gibi PR satın almış ve ortalığı haberlerle doldurmuş. Şirket adını değiştirip Meta yaptığını duyurdu. Bu hareket Google’ın yapmış olduğu Alphabet hamlesine çok benziyor, muhtemelen Mark Zuckerberg ...

Bağlantıyı kopyala