ABD Hazine Bakanı Yellen’ın kripto demeci bekleniyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, liderliğini yürüttüğü Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin hazırladığı yıllık raporu Kongre’de tartışacak. Basına yansıyan bilgilere göre Yellen, Kongre’de yapacağı konuşmada kripto para sektörüne parantez açacak.

Yellen’ın akşam saatlerinde kürsüde kripto ve stablecoin’lerin risklerinden bahsetmesinin ardından Kongre’yi gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırması bekleniyor.

Hazine Bakanı’nın geçtiğimiz gün hazırladığı konuşma metninde şu ifadeler dikkat çekti:

“Konsey, kripto paralar, stablecoinler ve alım-satım platformlarında volatiliteden ötürü oluşan güvenlik açıkları ve regülasyonlarla aykırı hareket eden şirketlerin çoğalması gibi riskleri ele aldı.”

FTX’in iflasını 2008 krizini tetikleyen Lehman Brothers çöküşüne benzeten Yellen’ın kripto risklerine karşı kararlı duruşunu yinelemesi bekleniyor.

Basına yansıyan bilgilere göre ABD’li milletvekilleri kripto paralar için iki farklı düzenleme üzerinde çalışıyor. İlk taslak çalışma sadece stablecoin’leri kapsarken ikinci grup genel sektör üzerinde duruyor.

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, 2023’ün Aralık ayında hazırladığı raporda kripto sektörünün geleneksel finans ile ilişkisinden duyduğu endişeye vurgu yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

SPK’dan yeni kripto para düzenlemesi duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto paralara dair birtakım ikincil düzenleme yaptığını açıkladı. 7518 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda yapılan değişikliklerle yürürlüğe giren yeni düzenlemeler, 6362 sayılı kanuna eklenen geçici bir madde ile çerçevelendirildi. Düzenlemeler, kripto varlık platformlarının işleyiş biçiminden müşteri haklarının korunmasına kadar birçok alanı kapsıyor. Kanunda yapılan değişiklikte kripto varlık platformlarının uygulamalarında farklılıkları ortadan kaldırmak ...

Bağlantıyı kopyala