Dymension (DYM) Coin Nedir? DYM Projesinin Geleceği

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 7 dk

Paylaş:

Cosmos Hub’ın en yeni kripto girişimi olan Dymension (DYM), bir katman-1 modüler blockchain olarak ön plana çıkıyor ve kısa sürede binlerce kripto yatırımcısının dikkatini çekti. Özellikle stake etme trendinden yararlanarak, yüksek bir Toplam Kilitli Değer (TVL) elde etti. Peki, bu Dymension nedir ve nasıl bir işlevi var?

Dymension (DYM) nedir?

Dymension (DYM), özel blockchain ağları olan RollApps üzerine inşa edilmiş bir blockchain ağıdır. Bu platform, Delegated Proof of Stake (DPoS) fikir birliği mekanizması kullanarak güvenlik sağlar ve iyimser rollup yaklaşımı ile işlemleri doğrulama ve düzeltme imkanı sunar. RollApps, Dymension ağında dağıtılan ve belirli kullanım senaryoları için özelleştirilebilen, uygulamaya özel blockchainlerdir. Bu teknoloji sayesinde, Dymension, blockchainlerin ölçeklenebilirlik, güvenlik ve merkezsizlik arasındaki temel çelişkilerini ele alır, ağın güvenliğini ve merkezsizliğini güçlendirirken ölçeklenebilirliği de artırır.

Cosmos SDK ve Celestia Data Availability Networks kullanılarak oluşturulan Dymension, 1 milyar DYM token arzına sahip olup, bu arzın %7’si airdroplar için ayrılmıştır. Dymension Hub, oyunlar, DeFi, NFT’ler gibi çeşitli uygulamaları destekler ve veri yönetimi konusunda etkinlik sağlar. Platform, geliştiricilere tek bir blockchain’in sınırlamaları olmaksızın, DeFi’den oyunlara ve sosyal medya uygulamalarına kadar çeşitli özel kullanım durumları için özel blockchain çözümleri oluşturma fırsatı sunar​.

DYM coin nedir?

DYM coin, kripto para piyasasında Dymension ekosistemine ait bir kripto para birimidir. DYM, kullanıcıların Dymension ekosistemine katılmasına, ağ faaliyetlerine aktif bir şekilde katkıda bulunmasına ve stake sistemine dahil olmasına olanak tanır.

DYM, Dymension blockchain ağının yerel kripto para birimidir. Bu ağ, özellikle blockchain teknolojisinin ölçeklenebilirlik, güvenlik ve merkezsizlik arasındaki temel zorluklarına yenilikçi çözümler getiren RollApps adı verilen uygulamaya özel blockchain ağları üzerine kurulmuştur. DYM tokeni, ağ üzerinde çeşitli işlevler için kullanılır, bu işlevler arasında işlemlerin işlenmesi, stake etme, yönetişim ve zincirler arası değer aktarımı bulunmaktadır. Dymension’un güvenlik, büyüme ve RollApps’ların sürdürülebilirliği için hayati öneme sahip olan DYM, ayrıca ağdaki doğrulayıcıların ödüllendirilmesi ve kullanıcıların ağ yönetimine katılımı gibi amaçlarla da kullanılır. Dymension, ayrıca token ekonomisini dinamik olarak ayarlayarak DYM’nin enflasyon oranını ve arzını dengelemeyi hedefler.

Dymension, DYM coin’ini Paribu, Binance, Mexc, OKX, Huobi ve Gate.io gibi önde gelen borsalarda listelenmiş durumdadır.

Basliksiz 4

DYM coin ne işe yarar?

DYM coin, Dymension ekosistemi içerisine katılım sağlayarak gelecekteki tüm faaliyetlerden yararlanmayı mümkün kılar. Bu faaliyetler içinde, son dönemlerin popüler etkinliği olan airdroplar da bulunmaktadır.

DYM coin sahipleri, Dymension’un merkezsiz yönetim sürecine katılarak oy kullanma yoluyla gelişimine katkıda bulunabilirler. Bu süreç, validatörler aracılığıyla gerçekleşse de DYM coin sahiplerinin de sürece dahil olmasını sağlar.

DYM coin sahipleri, DYM’lerini stake ederek, Dymension ile bağlantılı çeşitli projelerden airdrop elde edebilirler. Celestia örneğinde olduğu gibi, bazı kripto projeleri piyasaya sürülmeden önce airdrop gerçekleştiriyor. Dymension’un ilgi çekmesi, ilerleyen zamanlarda birçok projenin DYM stake eden kullanıcılara airdrop yapmasına olanak tanıyabilir.

DYM coin sahipleri, olası bir yükseliş eğiliminde ve boğa piyasasında yüksek kazançlar elde edebilir. Yeni bir proje olması, sektördeki rekabetin az olması, ileri teknolojiye uyum sağlaması ve boğa piyasasına olan ilgi nedeniyle DYM coin sahipleri için yükseliş beklentisi öne çıkmaktadır. DYM coin sahipleri, bu beklentilerden yararlanabilir.

DYM coin sahipleri, Dymension ağında çeşitli faaliyetler gerçekleştirebilir ve işlemlerinde DYM kullanarak öne çıkabilirler.

Dymension (DYM) coin hangi borsalardan alınır?

Dymension, 6 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği lansman ile birçok kripto para borsasında listelendi. Kripto yatırımcılarının daha kolay erişmesi için önemli bir etmen olan bu listeleme furyasında şu borsalar yer aldı; ülkemizde Paribu ve globalde Binance, KuCoin, Bybit, Gateio, Mexc, BingX, Bitget, Kraken, CoinEx ve Bitfinex.

Dymension coin geleceği

Dymension (DYM) hakkındaki beklentiler son derece yüksek. Metaverse, NFT ve DeFi projelerinin öne çıktığı geçmiş dönemlerin ardından, yeni dönemde dikkatler blockchain ve protokollere kaydı. Özellikle RollApp’ler ve modüler blockchainler, 2024’ün dikkat çeken yenilikleri arasında yer alıyor. Yeni protokoller, bir çılgınlık yaratarak ilgili kripto projelerinin büyümesine önemli katkılar sağladı ve binlerce yeni kullanıcıyı bu projelere çekti.

Dymension, bu yeni protokol trendinden ve ortaya çıkan çılgınlıktan faydalanmaya devam ediyor. Sunduğu dört benzersiz özellik sayesinde, geleneksel blockchainlerin ötesine geçme potansiyeline sahip. Bu özellikleriyle, 2024’ün öne çıkan kripto girişimleri arasında yer alıyor.

Airdrop çılgınlığının tam ortasında bir lansman yaparak binlerce kripto kullanıcısının ilgisini çeken Dymension, bu hamlesiyle hızla bir topluluk oluşturdu ve blockchain aktivitesini artırdı. Bu hareketiyle birçok yatırımcıya Celestia’yı anımsatan Dymension, protokoller, sosyal metrikler ve stake yapısı ile gelecekte daha fazla ilgi görebilir.

dymension dym 2

Dymension coin yorumları

Dymension token nedir, kısaca DYM yorumları henüz kripto yatırımcıları nezdinde ilerliyor. Birçok kullanıcı, Dymension’un (DYM) yeni bir Celestia olacağını öngörüyor. Bilindiği gibi Celestia, 2,5$ seviyesinde çıkış gerçekleştirdikten bir hafta kadar sonra yükselişe geçti ve 20 dolara kadar yükseliş gördü.

Yatırımcılar, Dymension’un 4 protokol içeren ağ yapısı ve blokzincir hareketliliği nedeniyle ekosistemini genişleteceği yönünde düşüncelere sahip. Ekosistemin genişlemesi ile DYM coin stake edenlere bol miktarda airdrop yapması bekleniyor. Konu hakkında kripto para haberlerini de takip etmek yatırımcılar için önemli.

Dymension (DYM) fiyatı

29 Ocak’ta 4 dolardan el değiştiren DYM, projeye artan büyük ilgi sonrası 14 Şubat 2024 tarihinde 8,41 doları gördü. Kısa sürede iki kat yükselerek tüm zamanların rekorunu kıran DYM fiyatını CoinMarketCap, CoinGecko gibi veri platformlarından takip edebilirsiniz.

DYM coin’i Türk Lirası bazında takip etmek için yerel borsalardan Paribu’yu kontrol edebilirsiniz.

DYM yerli borsalarda listelendi mi?

Yeni yıla damgasını vuran Cosmos Hub projesi Dymension, küresel kripto borsalarında yerini aldı. DYM coin’e gösterilen yoğun ilgi ile birlikte yerli yatırımcılar, DYM satın alma yollarını araştırmaya başladı. Uzun vadeli bir yatırım olarak DYM’yi stake eden birçok kişi, yerel kripto borsası Paribu üzerinden TL ile DYM coin satın alabilir.

rollapp dymension dym coin

Dymension özellikleri

Bir blockchain ağı olarak Dymension, RollApps adıyla bilinen modüler blockchainlerle tanımlanır. Bu RollApps, platformu kullanıcıların oyunlar, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve NFT’ler gibi çeşitli uygulamalar için kullanmalarını sağlayan bir yapıdır. Dymension’un çalışmasının kalbinde, ağın aktivitelerini düzenleyen, RollApps’ten gelen istekleri işleyen ve ekosistemin işlevselliğini destekleyen bir nevi arka plan yönetim sistemi olan Dymension Hub yer alır.

Dymension’un mimarisi, geleneksel internet yapılarında veritabanlarının üstlendiği role benzer şekilde, Celestia aracılığıyla kullanılan veri bulunurluğu ağları kullanılarak oluşturulmuştur. Bu ağlar, verilerin merkezi olmayan bir şekilde saklanıp erişilebilir olmasını sağlayarak, ağın etkinliğini ve esnekliğini önemli ölçüde artırır. Dym RollApp Geliştirme Kiti (RDK), Cosmos SDK temelinde geliştirilmiş olup, RollApps’in geliştirilmesini kolaylaştıran, geliştiricilere uygulamalarını verimli bir şekilde oluşturup yayınlamaları için gerekli araçları ve hazır modülleri sağlar.

Dymension (DYM) nasıl çalışır?

RollApps adıyla bilinen modüler blockchainler üzerinde inşa edilmiş bir ağ olan bu yapı, kullanıcılara çeşitli uygulamalara erişim olanağı sunar. Bu ağın işleyiş merkezi, Hub olarak adlandırılan bir sistem tarafından koordine edilir; bu sistem, ağdaki etkileşimleri düzenler ve veri bulunurluğu ağları aracılığıyla verilerin geçici olarak saklanmasını sağlar. RollApp Geliştirme Kiti (RDK), geliştiricilerin RollApps geliştirmelerine destek olmak için tasarlanmıştır. Ağın adaptasyon kabiliyeti, işlemlerin hızlı işlenmesi ve genişletilebilirliği, Esnek Blok Üretimi (EBP) ve Hub’ın etkileşim kapasitesi sayesinde artırılmıştır.

Dymension projesinin blockchain ile bağlantısı

Proje, RollApps adı verilen modüler blockchainler üzerinden blockchain teknolojisiyle sıkı bir şekilde bütünleşmiş bir ağı temsil eder. Bu bütünleşme, Dymension Hub tarafından yönetilir ve blockchain’in temel özelliklerini barındırır, özellikle veri bulunurluğu ağları, işlem işleme kapasitesi ve kullanıcı etkileşimlerini kapsar. Bu yapı, kullanıcıların çeşitli uygulamalar aracılığıyla etkileşime girmelerini mümkün kılar ve blockchain teknolojisinin sunduğu merkeziyetsizlik, güvenlik ve ölçeklenebilirlik gibi avantajları sağlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

512x512

Yazar: BTCHaber

“Bitcoin’i ulusal rezerv ilan eden ülke sayısı artacak”

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyasında ağzından düşürmediği Bitcoin’i ulusal rezerv ilan edeceğine yönelik vaatler sektörün uzun zamandır gündeminde. Ancak sadece ABD değil, birçok ulus devletin Bitcoin’e daha çok yanaştığını görmek mümkün. Dijital varlık yönetim şirketi Fidelity Digital Assets’ın yayımladığı son raporda da bu konuya genişçe yer verilmiş durumda. Şirketin 7 Ocak’ta yayımladığı “2025’e ...

Bağlantıyı kopyala