BlackRock, kısa sürede RWA dünyasının en büyüğü oldu

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Trilyonlarca doları yöneten ABD’li varlık yönetim şirketi BlackRock’ın USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL) adlı RWA fonu, rakip şirket Franklin Templeton’ı altı haftada geride bıraktı. Şirketin BUIDL kodlu RWA fonu, an itibarıyla bir blokzincir üzerinde tokenize edilen en büyük hazine fonu oldu.

Blokzincir takipçisi Dune Analytics’in paylaştığı verilere göre BlackRock’ın BUIDL fonu altı haftada 375 milyon dolar piyasa değerine ulaştı. Dev şirketin en büyük rakibi Franklin Templeton’ın tokenize para piyasası fonu BENJI, 12 ayda 368 milyon doları anca gördü.

blackrock rwa

BlackRock’ın RWA fonu, geçtiğimiz hafta Ondo Finance’in OUSG coininden 50 milyon dolar olmak üzere toplamda varlıklarına 70 milyon dolar ekleme yaptı. Aynı süreçte BENJI fonunun yönetimi altındaki varlıklar ise yüzde 4’e yakın küçüldü.

BUIDL fonu an itibarıyla Polygon, Ethereum, Solana ve diğer blokzincir ağlarında 1,2 milyar dolardan büyük değerde ABD hazine tahvilini tokenize bir biçimde taşıyor.

RWA trendinde tahvillerin rolü

Son dönemlerde, gerçek dünya varlıklarının blockchain üzerinden tokenleştirilmesi popüler bir konu olmaya başladı. BlackRock CEO’su Larry Fink, sermaye piyasalarının blockchain ile daha etkin bir şekilde işletilebileceğini belirtti.

Hazine bonoları, bu alandaki imkanların sadece küçük bir bölümünü temsil ediyor. Hisse senetleri, emlak ve diğer birçok değer de tokenleştirilebilir.

Bununla birlikte, 21.co’nun araştırma stratejisti Tom Wan’a göre, şu anki yatırımcı ilgisi düşük seviyede ve bunun ana sebeplerinden birisi “sınırlı likidite”.

Wan, talep artışıyla birlikte “son yatırımcıları bulmanın daha kolay olacağını” belirtiyor.

Şu an için tokenlaştırılmış devlet tahvilleri, blockchain üzerindeki tokenlaştırılmış varlıkların sadece yüzde 1,4’ünü oluşturuyor; bu oran 2023’ün başında yüzde 0,1 idi. Wan, bu oranın gelecekte yüzde 10’a ulaşabileceğini öngörüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Öbürleştirme nedir?

Bu yazımda, öbürleştirme diye adlandırdığım bir olguyu sizlere anlatacağım. Bu tüm dünyada birçok ülkede dev bir sorun haline geldiği hâlde pek fark edilmeyen bir olgu ve tabii ülkemizde de tüm gücüyle faaliyette. Siz kendi şehrinizde (mesela İstanbul) taksiye biniyorsunuz, taksi yerli, şoförü yerli, siz de Türk’sünüz ama ikinizin arasındaki ilişkiyi düzenleyen yabancı bir şirket. Bu ...

Bağlantıyı kopyala