Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

Altcoin’lerde alım fırsatı mı? Analist yorumladı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para piyasasındaki son düşüş, altcoin’ler konusunda çeşitli görüşleri gündeme getirdi. Birçok analist, makroekonomik veriler sonrası kripto para piyasasının toparlanacağını düşünüyor.

RealVision baş kripto analisti Jamie Coutts, düşük sermayeye sahip kripto varlıkların bu yılın Mart ayından bu yana zorlu günlerden geçtiğini dile getirdi. Coutts, piyasa değeri 10 milyar doların altındaki altcoin’leri işaret etti.

Altcoin’ler için beklenti büyük

Analist Jamie Coutts, 13 Haziran tarihli bir yazısında altcoin’lerin durumunu değerlendirdi. Kripto uzmanı, mevcut seviyelerin yatırımcılar için alım fırsatı olabileceğine değindi.

Coutts, son düşüşü, “Eğer bu yaşadığımız düzenli bir orta döngü düzeltmesiyse, ki ben bunun muhtemel olduğuna inanıyorum, o zaman piyasa durulduğunda orta ve küçük ölçekli şirketlerde bazı fırsatların ortaya çıkmasını bekleyin.” dedi. Analist, 10 milyar doların altında piyasa değeri olan altcoin’lerin yükseliş yaşayabileceğini düşünüyor.

Analistin argümanlarından birisi ise altcoin’lerin büyük bir çoğunluğunun Mart ayındaki zirve fiyatlardan uzaklaşması oldu. Cointelegraph Markets Pro verilerine göre, Bitcoin 13 Mart’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.679 dolara ulaştı, ancak geçtiğimiz hafta yaklaşık yüzde 6’lık bir düşüşle 67.126 dolara geriledi.

Coutts, altcoin’lerin günden güne eridiği ortamda BTC‘nin yüzde 11 ve ETH’nin yüzde 5 düşüş yaşamasına dikkat çekti.

Spot Ethereum ETF’ler onaylansa da henüz işleme başlamadı. Altcoin’lerin öncüsü Ether’in gidişatını da etkileyen bu durum, kripto yatırımcılarında belirsizlik yaratıyor. SEC Başkanı Gary Gensler, spot ETH ETF’ler için yaz dönemin işaret etti.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Balinalar Shiba Inu (SHIB) Alımlarını Sürdürüyor

Kripto para sektörü tüm hızıyla büyümeye devam ederken, balinalar da varlıklarını büyütmeye devam ediyorlar. Öyle ki özellikle Bitcoin (BTC) ve Shiba Inu (SHIB) gibi popüler kriptoların sık sık balinalar tarafından alındığını görüyoruz. Son olarak WhaleStats, dev Ethereum cüzdanının 130.5 milyar, Bombur adlı adresin ise 52 milyar Shiba Inu satın aldığını bildirirken, 1.4 milyar SHIB yakıldı. Balinalar ...

Bağlantıyı kopyala