SEC-Ripple gerginliği bitmiyor: Ceza iddiasını çürüttü!

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs‘in daha düşük bir cezaya yönelik son argümanını, bunun yeterli olmayacağını öne sürerek eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Ripple, 13 Haziran’da New York Bölge Mahkemesi Hakimi Analisa Torres’ten “10 milyon dolardan fazla olmamak üzere” bir ceza talep ettiğinde SEC’in Terraform Labs ile yaptığı anlaşmaya atıfta bulundu; bu, düzenleyicinin önerdiği 876,3 milyon dolarlık para cezasından çok daha düşük.

SEC ethereum ether

SEC, Terraform kıyasını doğru bulmuyor

Bir gün sonra SEC, Yargıç Torres’e 14 Haziran’da yazdığı bir mektupta, Terraform ve kurucu ortak Do Kwon ile yapılan 4,5 milyar dolarlık anlaşmanın (420 milyon dolarlık hukuki ceza da dahil) firmanın iflas etmesi ve parayı iade etmeyi kabul etmesi nedeniyle yapıldığını savundu. yatırımcılar ve “ihlaller sırasında sorumlu olan” liderleri kovdular.

SEC, Ripple’ın Terraform’un 420 milyon dolarlık para cezasının “33 milyar dolarlık brüt satışlarının” yaklaşık yüzde 1,27’si olduğu iddiasının birebir karşılaştırma olmadığını söyledi. Düzenleyici kurum, Terraform’un cezasını “ihlal içeren davranışın brüt kârına” göre ölçtüğünü ve bunu 3,5 milyar doların üzerinde sabitlediğini, yani yaklaşık yüzde 12’lik bir oranın olduğunu ekledi.

SEC, aynı oranın Ripple’ın dağıtmak istediği 876,3 milyon dolarlık brüt kârına da uygulanması durumunda Ripple’ın para cezasının 102,6 milyon dolar olacağını savundu. SEC, “Bu kadar düşük bir ceza, hukuki ceza kanunlarının amaçlarını karşılamayacaktır” dedi. SEC’in Ripple için önerdiği cezaların toplamı yaklaşık 2 milyar dolar olup, bunların 198,2 milyon doları ön karar faizi, 876,3 milyon doları hukuki ceza ve 876,3 milyon doları da tazminattır.

İkili, SEC’in Ripple’ın , Yargıç Torres’in de kabul ettiği , ancak yalnızca kurumsal yatırımcılara satıldığında kayıtsız menkul kıymetler sattığını söylemesinin ardından 2020’den beri mahkemede kavga ediyor .

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yagiz Isbirakmaz edit

Yazar: Yağız İşbırakmaz

Eski Bitcoin’lerin hareketi: 15 yıllık sessizlik bozuldu

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa, BTCHaber TV canlı yayınında Emirhan Erdoğan’ın sorularını yanıtladı. Karababa, uzun yıllardır hareketsiz olan bazı eski Bitcoin’lerin tekrar piyasaya girdiğini belirterek bu durumun kripto dünyasında geniş yankı uyandırdığını söyledi. 15 yıl boyunca taşınmayan bu Bitcoin’lerin merkezi bir borsaya taşındığı Arkham Intelligence tarafından tespit edildi. Bitcoin’de şaşırtan hareket Karababa, bu hareketin, ...

Bağlantıyı kopyala