bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,224.94 5.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,466.45 6.26%
bnb
BNB (BNB) $ 567.63 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 143.72 10.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.592862 2.85%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.354282 5.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106206 5.17%

Trump konuştu, Bitcoin 70 bin dolar bandına dayandı

Donald Trump, Bitcoin'e karşı tavrını değiştirdi

ABD başkan adayı Donald Trump’ın stratejik rezerv açıklamasıyla harekete geçen Bitcoin, Fed faiz indirimiyle birlikte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir.

Bitcoin (BTC), gündemde yer alan önemli haber akışları eşliğinde 62.000 dolar ila 70.000 dolar arasında konsolide oluyor. Negatif haberler BTC’yi destek seviyelerine geri çekerken (65.000 dolar ila 62.000 dolar), pozitif haberler dirençleri zorluyor (67.500 dolar ila 69.500 dolar).

ABD başkan adayı Donald Trump’ın 27 Temmuz tarihinde Bitcoin konferasında yaptığı konuşma BTC’yi harekete geçirdi. Trump, BTC’nin ABD’de stratejik rezerv olacağını açıkladı. BTC, bu açıklama sonrası yüzde 4’e yakın yükseliş gerçekleştirdi.

Trump’ın harekete geçirdiği BTC, gözünü ABD Fed’in faiz indirimi kararına çevirdi. BTC, büyük bir ralliye hazırlanıyor olabilir mi?

Bitcoin faiz indirimi öncesinde güçleniyor

Uzun süredir sıkılaşma politikası güden Fed, Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri öncesinde faizleri indirebilir. Fed’in faiz indirimi ile borçlanmanın yolu açılabilir ve bu da kripto fiyatlarının yükselmesini sağlayabilir.

ABD Ticaret Bakanlığı, Cuma günü tüketici harcamalarının bir önceki aya göre yavaşlama eğiliminde olduğunu açıkladı. Azalan fiyat baskısı ve soğuyan piyasa koşulları, Fed’in enflasyondaki yüzde 2 hedefine yaklaşmasına katkı sağlayabilir.

Verilere göre, Fed’in enflasyon için tercih ettiği gösterge olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi Haziran ayında yüzde 0,1 arttı. Bu durum, potansiyel bir faiz indiriminin yakın olduğunu düşündürttü.

Faiz oranlarında yapılacak bir indirim, borçlanmanın daha ucuz hale gelmesini sağlayacak ve yatırımcıların kripto varlıklara sermaye sokmasını kolaylaştıracak. Bazı analistler, bu yıl BTC’nin 100.000 dolara kadar yükseliş yaşayabileceğini tahmin ediyor.

Eylül ayında 25 baz puanlık faiz indirimi bekleniyor

Fed’in bir sonraki politika toplantısı 30-31 Temmuz’da yapılacak. FedWatch, bu ay faiz indirimi yapılmama ihtimalini yüzde 95,5 olarak gösterdi. Yine de beklentiler Eylül ayında faiz indirimlerinin başlaması yönünde. Verilere göre, Eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim olasılığı yüzde 85 seviyesinde.

ABD başkan adayı Donald Trump’ın Kasım ayındaki seçimlere hazırlanması ve Fed’in faiz indirimi yapma olasılığı, kripto para piyasasını güçlü tutuyor. BTC, Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini test etme potansiyeli taşıyor.

Uzmanlara göre, Fed’in faizleri indirmesiyle birlikte BTC’de bir ralli başlayacak ve kripto para piyasası yıl sonuna kadar hareketli bir dönemden geçecek.

BTC, güne 70.000 dolar bandında başladı. Lider kripto para birimi, 69.650 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala