bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,372.98 2.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,469.58 2.76%
bnb
BNB (BNB) $ 565.96 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 143.58 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585749 0.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356414 2.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10509 0.90%

Bitcoin yükselişi ‘Makro Yaz’ ile mi gelecek?

bitcoin makro yaz yukselis

Global Macro Investor’ın kurucusu ve CEO’su Raoul Pal, Bitcoin için Makro Yaz rallisinin başlamak üzere olduğunu belirtti.

ABD’de enflasyonun düşüşe geçmesi ve faiz indirimine yönelik sinyallerin gelmesi, sermaye akışını hareketlendirebilir. Özellikle 2024’ün sonlarında piyasalarda potansiyel yükseliş bekleniyor.

Pal, oluşturduğu bir Bitcoin grafik analizinde yükseliş trendinin devam etmesini sağlayacak olan fincan ve kulp formasyonuna değindi. Analist, bu formasyonun çalışması halinde BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını dile getirdi.

Analiste göre BTC ve altın Makro Yaz başlarken patlama yapmaya hazırlanıyor.

Bitcoin yükselişi kapıda: Makro Yaz başlıyor!

Global Macro Investor’ın kurucusu ve CEO’su Raoul Pal’A GÖRE, Makro Yaz rallisinin başlaması halinde Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabilir ve boğa koşusu 2025’e kadar devam edebilir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pal, “Makro Yaz etkisini göstermeye başlıyor. Yükselişlerin 2024‘ün geri kalanında devam etmesi ve 2025’e kadar sürmesi bekleniyor. Bitcoin yakında dev kupa ve kulpu kırmaya hazır. Kırılım ile birlikte Muz Bölgesi’ne girilecek.” dedi.

Muz Bölgesi, Pal’ın yukarı yönlü fiyat hareket dönemini tanımlamak için kullandığı bir terim olarak biliniyor.

Pal, BTC’nin yükselişini sağlayacak olan Makro Yaz’ı üç ana gündem maddesiyle şekillendirdi. Analiste göre, Nasdaq’ın (NDX) sağlıklı bir düzeltme gerçekleştirmiş olması, ABD seçimleri ve ABD dolarındaki potansiyel değer kaybı Makro Yaz döneminin fitilini ateşleyecek.

Önceki ABD seçimlerinde borsa ve Bitcoin yükseliş gerçekleştirdi. Pal ise finansal piyasaları rahatlatacak son olayın daha zayıf bir ABD doları olacağını düşünüyor. Analist, bu senaryonun muhtemel olduğunu savundu.

Doların değer kaybını öne süren Pal, altın tarafında da büyük bir yükseliş bekliyor. Analist, tüm bu senaryonun birleşmesinin biraz zaman alabileceğini veya FOMC ile gerçekleşebileceğini öne sürdü. Pal, “Önümüzde güzel günler var, makro yazın tadını çıkarın” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala