bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,697.26 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,333.40 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 548.15 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 131.62 0.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581104 0.67%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33731 1.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10131 1.39%

BlackRock: Kripto ETF’leri model portföylere girecek

kripto etfler blackrock

BlackRock’ın ETF yatırım yöneticisi Samara Cohen, kripto ETF’lerini ve spot Ethereum ETF’lerdeki talebi değerlendirdi. Cohen, yatırımcıların ETH’ye yönelmek istediğini gözlemlediklerini ifade etti.

BlackRock’ın baş yatırım yöneticisine göre, dijital para destekli borsa yatırım fonları günden güne gelişecek ve büyüme kaydedecek. Cohen, 2024’ün sonuna doğru ETF’lerin model portföylere gireceğini ve daha fazla benimseneceğini düşünüyor.

BlackRock yöneticisi kripto ETF’leri değerlendirdi

BlackRock’ın ETF ve Endeks Yatırımları yatırım şefi Samara Cohen, 29 Temmuz’da Bloomberg’e açıklamalarda bulundu. Cohen’e Wall Street’in kripto ETF’lerine yaklaşımı soruldu.

Cohen, Morgan Stanley, Wells Fargo ve UBS gibi devlerin risk analizi ve durum tespiti yaptığını dile getirdi. Cohen’e göre, Wall Street devleri Bitcoin ve Ether portföylerindeki avantajları değerlendiriyor.

BlackRock yöneticisi, “Bu yılın sonuna doğru ve önümüzdeki yıl içinde gerçekleşecek olan şey, yatırımcıların bunları nasıl kullandıklarına dair bize çok daha fazla yön verecek olan model portföylere tahsisler göreceğiz.” şeklinde yorum yaptı.

BlackRock, şu anda 4,2 trilyon dolar seviyesinde olan model portföy yönetiminin beş yıl içinde 10 trilyon doları aşacağını belirtti.

BlackRock’ın iShares ve endeks yatırımları küresel başkanı Salim Ramji, “Çok büyük olacak” şeklinde bir mesaj verdi. Ramji, ETF’lerin giderek daha fazla güven kazanacağını belirtti.

Cohen ise Bitcoin ve Ether’in farklı kullanım durumlarına sahip iki varlık sınıfı olduğunu, ancak portföylerini çeşitlendirmek isteyen yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade etti.

Cohen, spot ETH ETF’lerin lansmanını güçlü buldu ve yatırımcıların ilgisini çektiğini aktardı. Konuyla ilgili konuşan Cohen, “Yatırımcılar, özellikle de güven duydukları bir ekosistemde genel bir portföy bağlamında kullanacaklarsa, ETH’ye gerçekten dahil olmak istiyorlar.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala