bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,935.06 1.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,308.05 0.11%
bnb
BNB (BNB) $ 541.75 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 129.56 1.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573158 2.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332087 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100584 0.10%

Bitcoin, Fed faiz kararına nasıl tepki verecek?

fed bitcoin faiz karari

ABD Fed, bu akşam Türkiye saati ile 21:00’de faiz kararını açıklayacak. Piyasa analistleri, Fed’in son kez politika faizini sabit bırakacağını ve Eylül’e yönelik pozitif sinyaller vereceğini düşünüyor.

Kripto para piyasasının ana gündem maddelerinden birisi haline gelen Fed faiz politikası yakında değişmek üzere. Covid kaynaklı sıkılaşmaya giden Fed, uzun bir süre sonra faiz indirimiyle yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor. Gevşeyen para politikasında, sermaye akışının kripto para piyasasına yönelmesi bekleniyor.

Uzmanlar, Fed’in son kez politika faizini yüzde 5,5 oranında sabit bırakacağını düşünüyor. Fed, yapılan anketlere ve derlenen uzman görüşlerine göre yüzde 85 ihtimal ile Eylül ayında ilk faiz indirimini gerçekleştirecek.

Bugün açıklanacak faiz kararı, Bitcoin’de (BTC) kısa süreli bir volatilite yaratabilir. Türkiye saati ile 21:30’da yapılacak FOMC toplantısı ise BTC’nin gidişatını belirleyecek.

Fed faiz karari

Bitcoin Fed kararıyla yönünü belirleyebilir

Fed, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında faizleri artırmış ve o tarihten bu yana faizleri sabit bırakmıştı. Yüzde 5,5 oranında tutulan politika faizi ile enflasyonu düşürmeyi başardılar. ABD’de enflasyon yıllık yüzde 3,0 seviyesine geriledi. Fed’in hedefi ise enflasyonun yıllık yüzde 2,0 seviyesine düşürülmesi yönünde. Fed Başkanı Jerome Powell, hedef tam anlamıyla tutmasa da enflasyonda düşüşün gerçekleşmesi gerektiğini belirterek sapma payı bırakmıştı.

fed faiz oranlari

ABD’de faizler bir ay daha yüzde 5,5 olacak. Kripto para piyasası, Fed’in faiz kararından çok Fed Başkanı Jerome Powell’ın söyleyeceklerine odaklandı.

Powell’ın bu akşam faiz indirimine yönelik sinyaller vermesi ve Eylül’ü işaret etmesi bekleniyor.

BTC, gün içerisinde 68.500 doların üzerine yükseliş gerçekleştirebilir. Powell’ın yapacağı olumlu konuşma, piyasayı Eylül ayına hazırlayacaktır. Bu nedenle, olumlu geçecek Fed akşamı, BTC’yi tekrar 70.000 dolar direnciyle karşı karşıya getirecektir. BTC, 70.000 doları aşması halinde tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru harekete geçebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala