bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,092.10 3.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,323.50 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 546.34 2.73%
solana
Solana (SOL) $ 130.98 0.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.577207 0.90%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333396 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100319 1.11%

Hong Kong’da Bitcoin ve Ether rüzgarı: Hisse ödüllü!

hong kong kripto bitcoin ether

Futu Securities, Hong Kong’da Bitcoin ve Ether alım satımını başlattı. Futu, platformun lisanslı bir kripto borsası olan HashKey Exchange ortaklığıyla başladığını açıkladı.

Hong Kong merkezli çevrimiçi aracı kurumu Futu, şu an için sadece ETH ve BTC’nin alınıp satılabildiğini, yakın gelecekte kripto tekliflerinin genişleyeceğini duyurdu.

Hong Kong’un yerel basınının bildirdiğine göre, Futu, hesap açan ve belirli bir miktarda para yatıran müşterilerine ödül olarak Alibaba Group (BABA) ve Nvidia (NVDA) hissesi veriyor. Hisselerin etkisiyle, BTC ve ETH işlem hacmini artırması bekleniyor.

Asya’da Bitcoin ve Ether işlemleri

Kendisini Hong Kong’un en büyük teknoloji broker’ı olarak adlandıran şirket, “Daha fazla kripto para birimini sistemimize ekleyeceğiz.” yorumunda bulundu. Futu, komisyon ücretlerinden şimdilik feragat etti.

Futu’nun 31 Mart itibariyle 22,5 milyon kayıtlı kullanıcısı ve 1,9 milyon ödeme yapan müşterisi olduğu bildirildi.

Futu’nun BTC ve ETH alım satımını başlatırken, geleneksel finans ürünlerine de odaklanması ilgi çekti. Ağustos ayında Futu’ya hesap açan ve 60 gün içinde 10.000 Hong Kong doları (HK) yatıran kullanıcılar, 600 HK’lık BTC veya 400 HK’lık süpermarket kuponu alabiliyor. Raporda, dileyen kullanıcının hediye olarak Alibaba veya Nvidia hissesi de alabileceği belirtildi. Ancak hisse hediyesi için para yatırma şartı 80.000 HK’yı buluyor.

Futu, Hong Kong’da lisanslı iki borsadan birisi olan HashKey Exchange iş birliğiyle hizmet veriyor. Teknoloji broker’ı, yan kuruluşu Panthertrade için de aynı hizmetleri sunmak amacıyla lisans arıyor.

Asya’da kripto benimsenmesinin artması ve BTC’ye gösterilen ilgi, kripto piyasasının gidişatı hakkında pozitif yorumları beraberinde getiriyor. Birçok kripto analisti, boğa koşusunda Asya’nın önemli bir rolü olacağını düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala