bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,026.62 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,391.41 2.83%
bnb
BNB (BNB) $ 557.48 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 135.59 3.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584097 1.22%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.350276 5.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104246 3.89%

Japon borsa endeksi çakıldı, gözler Bitcoin’de

nikkei japonya borsa hisse

Japonya’da Nikkei 225 endeksi büyük bir düşüş yaşarken, zorlu günlerden geçen Bitcoin (BTC) için tehlike çanlarını çalıyor.

Geleneksel finans BTC’yi köşeye sıkıştırmış durumda. Japonya’nın borsa endeksi Nikkei, 1 Ağustos’ta yüzde 6 düştü. Nikkei endeksi, 2.216 puan düşüş ile 35.909 puanda günü noktaladı. Bu düşüş, 1987 yılında “Kara Pazartesi” olarak bilinen küresel çöküşten bu yana en büyük tek günlük düşüş olarak yorumlandı.

1987 yılında da gerçekleşen “Kara Pazartesi” çöküşü Hong Kong’da başlamıştı. Zaman farkıyla dünyanın dört bir yanındaki borsalar da çöktü. ABD’de bir borsa endeksi olan Dow Jones, 508 puanlık düşüş ile yüzde 22,6 değer kaybetmişti. Tahminlere göre o dönemde 1,7 trilyon dolar piyasadan silindi.

BTC için şu anlık bir sıkıntı görünmüyor. Asya borsalarından gelecek düşüşler, global piyasalara yayılırsa bu riskli varlık sınıfına giren kripto para birimlerini de etkileyebilir. Uzmanlar, finans piyasalarının yakından takip edilmesini öneriyor.

btc-veri-etf-gundem

Bitcoin için kritik viraj

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den elde edilen verilere göre, BTC 2 Ağustos’ta 62.235 dolarda yer alan iki haftanın en düşük seviyesinden sıçradı. Potansiyel toparlanma, BTC’yi 60.000 dolarda yer alan kritik destek noktasından uzaklaştırdı.

Dünya çapında hisse senedi piyasalarında başlayan satış dalgası henüz kripto sektörüne sekmedi. Uzmanlar, geleneksel finansın yakın gelecekte Bitcoin’i köşeye sıkıştırabileceğini düşünüyor.

Kripto uzmanları, yılın bu zamanlarının (3.çeyreğin sonları) BTC için zorlu bir dönem olduğunu belirtiyor. CoinGlass, son yıllarda, Ağustos ve Eylül aylarında “kırmızı” aylık kapanışların ağır bastığının mesajını verdi.

2023 Ağustos’ta BTC ani bir düşüş trendinin de etkisiyle kısa süreliğine 25.000 dolara kadar geriledi.

Popüler kripto analisti Jelle, X üzerinden yayımladığı bir gönderide, “Bitcoin Temmuz ayını yüzde 2,95 değer kazanarak yeşil renkte kapattı. Tarihsel olarak, piyasa 3. çeyreğin geri kalanında mücadele etme eğilimindedir. Ekim geldiğinde gerçekten yükselmeye başlar. Bakalım bu sefer ne elde edeceğiz? dedi.

MNTrading’in kurucusu Michaël van de Poppe, BTC’nin temel destek noktasının 60.000 dolar olduğunu ve bu bölgede tutunması gerektiğini aktardı. Analist, “Tarihsel olarak Ağustos ve Eylül ayları kötü geçer, ancak Ağustos ortasından itibaren ivmenin değişmeye başlamasını bekliyorum. Eylül/Ekim aylarında yeni ATH (tüm zamanların en yüksek seviyesi).” şeklinde yorum yaptı.

Jelle, BTC’nin temel destek noktalarını iyi koruduğunu ve sabırlı olunması gerektiğini aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala