Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

ABD’de özel kripto toplantısı iddiası gündeme bomba gibi düştü!

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para dünyasının önde gelen yöneticileri, Beyaz Saray yetkilileri ve Demokrat Parti Temsilcisi Ro Khanna ile “önümüzdeki hafta” özel bir toplantı yapmayı planlıyor. Bu toplantının amacı, sektörün karşılaştığı acil sorunları tartışmak ve yeni politika önerileri sunmak olacak.

Bloomberg’in haberine göre, toplantıda Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in seçim kampanyasından ve Beyaz Saray’dan üst düzey isimler yer alacak. Bu isimler arasında Beyaz Saray’ın kıdemli danışmanı Anita Dunn, Ulusal Ekonomi Danışmanı Lael Brainard ve Genelkurmay Başkan Yardımcısı Bruce Reed de bulunuyor.

Beyaz Saray’ın kripto para sektörüne olan ilgisi dikkat çekiyor. Bu yuvarlak masa toplantısı, yönetimin dijital varlıklarla daha yakın ilişki kurma ve sektörün düzenlenmesi konusundaki endişelerini ele alma isteğini gösteriyor. Bu toplantı, Temmuz ayında yapılan ve kripto yöneticileri ile Beyaz Saray yetkilileri arasında önemli bir etkileşim yaşanan bir önceki toplantının devamı niteliğinde. O toplantıda Ripple ve Coinbase gibi büyük firmaların temsilcileri de katılmıştı.

Kripto, milyonlarca seçmenin gündeminde

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 50 milyon kişi dijital varlıklara yatırım yapmış durumda ve başkanlık seçimleri adayları bu seçmen grubundan destek ve bağış almak için çaba gösteriyor. Eski Başkan ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, Başkan Joe Biden yönetiminin kripto sektörüne yönelik sert düzenlemelerinden rahatsız olan sektör liderlerinin desteğini kazanmak için çalışıyor. 27 Temmuz’da Nashville, Tennessee’de düzenlenen Bitcoin 2024 konferansında Trump, Amerika’yı kripto paralar için küresel bir merkez haline getirme ve yeniden seçilirse ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’i görevden alma sözü verdi.

Trump’ın kampanyası, Mayıs ayından bu yana Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle bağış kabul etmeye başladı. Kampanya, bu süreçte kripto destekçilerinden 25 milyon doların üzerinde bağış topladı.

Temmuz ayında, Harris’in danışmanları Demokrat Parti ile kripto para sektörü arasındaki ilişkileri onarmak için büyük kripto firmalarıyla görüşmelere başladı. Demokrat Parti’nin bazı temsilcileri, partinin dijital varlıklar konusundaki duruşunu gözden geçirmesi ve daha destekleyici bir yaklaşım benimsemesi gerektiği yönünde baskı yapıyor.

Harris’in kampanyası ayrıca, 2013 yılında Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra kripto sektöründe çeşitli fırsatlar araştıran deneyimli stratejist David Plouffe’u kıdemli danışman olarak atadı. Plouffe, 2022 yılında Binance’in Küresel Danışma Kurulu’na katılmıştı. Ancak, Plouffe’un yeni rolünde blokzincir konularında danışmanlık yapıp yapmayacağı henüz net değil.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Bitcoin Madencisi Core Scientific, Yeni Başkan Ataması Yaptı

Geçtiğimiz aylarda iflas başvurusunda bulunan Bitcoin madencilik şirketi Core Scientific, iflas koruma süreci devam ederken, yeni bir başkan ataması gerçekleştirdi. Şirket tarafından yapılan mahkeme dosyalamasına göre şirketin yeni bir başkanı bulunuyor. Core Scientific, Yeni Başkanıyla Yola Devam Ediyor Kripto barındırma ve madencilik şirketi olan Core Scientific, Aralık 2022 tarihinde iflas başvurusunda bulunmuştu. Şirket her ne ...

Bağlantıyı kopyala