bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,883.78 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,311.82 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 539.50 1.10%
solana
Solana (SOL) $ 132.37 0.90%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587299 2.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333585 0.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100739 1.29%

Bitcoin’i geride bıraktı: Ether ürünlerine talep artıyor

kripto-girisleri-ethereum-bitcoin

Kripto varlık yatırım ürünleri geçtiğimiz hafta 176 milyon dolar giriş gördü. CoinShares raporuna göre, yatırımcılar Bitcoin (BTC) yerine Ether (ETH) ürünlerine ilgi gösterdi.

5 Ağustos’ta gerçekleşen piyasa çöküşünün ardından kripto fonlarına para girişleri başladı. Kurumsal yatırımcılar, borsada işlem gören ETH ürünlerine daha fazla ilgi gösterdi. Ethereum fonları, bu ay 150 milyon dolar net giriş sağladı.

Varlık yöneticisi CoinShares, piyasa düzeltmesinden en çok Ether fonlarının faydalandığını ve geçen hafta toplam yatırımların yüzde 88’ini çektiğini öne sürdü.

Ether ile Bitcoin arasındaki savaşı kim kazanacak?

CoinShares, ETH fonlarının yılbaşından bugüne kadarki girişlerinin 2021’den bu yana en yüksek seviyeye yükseldiğini aktardı. Rapora göre, ETH fonları yılbaşından bu yana 862 milyon dolar net giriş sağladı.

CoinShares, ETH fonlarındaki yüksek para girişini, ABD’de işleme başlayan spot ETF’lere bağladı. Spot Ethereum ETF’ler 23 Temmuz’dan bu yana işlem görüyor.

Cointelegraph, ABD merkezli spot ETH ETF’lerin lansmandan bu yana ilk haftalık net girişe tanıklık ettiğini bildirdi. Dokuz ETF, 5 Ağustosta başlayan haftada toplam 105 milyon dolarlık net para girişi sağladı.

Varlık yöneticisi CoinShares, Bitcoin ETP’lerinin hafta boyunca yalnızca 13 milyon dolarlık giriş sağladığını ve bugüne kadar 366 milyon dolarlık net para çıkışına tanıklık ettiğini açıkladı.

Kısa Bitcoin ETP’leri (kısa vadeli yatırım fonları), Mayıs 2023’ten bu yana toplam 16 milyon dolar ile en büyük para çıkışına imza attı. Bu durum, kısa vadeli yaklaşımın sona ermeye başladığını, potansiyel dönüşün yakında olduğunu gösterdi.

Kripto para piyasası 5 Ağustos’taki büyük düzeltmenin üstesinden geldi. Yüzde 20’ye varan toparlanma ile birlikte, altcoin’lerde yeniden yatırımcı ilgisi oluştu.

Kripto analistleri, spot Ethereum ETF’lerin yakın zamanda yüklü bir para girişi sağlayacağını ve Bitcoin’den daha çok konuşulacağını öne sürüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala