bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,271.42 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,359.57 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 559.26 2.65%
solana
Solana (SOL) $ 132.82 1.09%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584491 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.340957 2.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10307 2.11%

Trump etkisi: Kamala Harris kriptoya yüzünü çevirecek mi?

kamala harris kripto

ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris’in kripto düzenlemesine ilişkin henüz bir politika sunmaması tartışmaları beraberinde getirdi. Harris’in seçimlere kripto ile ilgili hiçbir politika izlemeden girmesi bekleniyor. Eski başkan adaylarından Vivek Ramaswamy ise farklı bir düşünceye sahip.

Ramaswamy, 13 Ağustos’ta CNBC’ye konuk oldu. Başkan adayı Harris’in kripto endüstrisine yaklaşımı hakkında sorular yöneltilen Ramaswamy, Donald Trump’ın kriptoyu kampanyasına dahil etmesinin ardından Harris’in düşüncelerinin değişmiş olabileceğini belirtti.

Kamala Harris’e çağrı

Cumhuriyetçi Parti’den Vivek Ramaswamy CNBC’ye verdiği röportajda, ABD başkan adayı Kamala Harris’in kripto topluluğundan oy toplamak amacıyla sektöre yaklaşacağını söyledi.

Harris’e serzenişte bulunan Ramaswamy, “Kamala Harris’e meydan okuyorum; sadece laf kalabalığı yapmakla kalmasın, ayrıntılara girsin. Gary Gensler’in SEC’in lideri olarak devam etmesi gerektiğini düşünüp düşünmediğiniz konusunda gerçekten neye inandığınızı söyleyin” dedi.

Eski bir başkan adayı Ramaswamy kripto sektörünün siyasi bir mesele olmaması gerektiğini savundu.

Ramaswamy, Harris’in fikir olarak uyuşmasa bile ülkeye fayda sağlamak amacıyla kripto sektörüne fayda sağlayacağını dile getirdi.

Trump’tan kriptoya açık çek

Harris’in kriptoya yaklaşımı tartışılırken, Donald Trump günden güne ilgi topluyor. ABD başkan adayı Trump, Bitcoin‘in ABD’de stratejik rezerv olması gerektiğini söylemişti. Trump’ın söylemleri kripto sektöründe büyük yankı uyandırmıştı.

Bitcoin rezerv fikrini ortaya atmıştı

Cumhuriyetçi aday, Nashville’deki konferansta, seçimlerdeki ana rakibi Kamala Harris’e de sert eleştirilerde bulunmuştu. Harris’i düşük IQ seviyesine sahip olmakla suçlayan Trump kripto dünyasında geleceği engelleyen politikaların yerine, geleceği inşa edecek politikaları savunacağını söylemişti. Ayrıca, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i görevden alacağını ve yerine kripto dostu bir ismi getireceğini vadetmişti.

Trump, kripto paraların Amerika’nın ekonomik gücünü artırmada önemli bir rol oynayacağını belirtmiş ve ulusal bir Bitcoin rezervi oluşturma fikrini ortaya atmıştı. Bu stratejik rezervin, Bitcoin’in değerinin daha da artmasına katkıda bulunacağını ve Amerika’nın bu alanda öncü olmasını sağlayacağını savunmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala