bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,500.21 3.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,333.43 1.36%
bnb
BNB (BNB) $ 545.68 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 131.48 0.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.577838 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.334892 0.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101301 0.84%

Bitcoin ETF’lerinde iki haftanın en yüksek girişi gerçekleşti

ether-ethereum-etf

ABD’de işlem gören spot Bitcoin borsa yatırım fonları, son on işlem gününün sekizinde pozitif bir eğilim sergiledi.

20 Ağustos günü, Farside Investors’ın sağladığı verilere göre, BTC ETF’lerine iki haftanın en yüksek seviyesi olan 88 milyon dolar giriş oldu.

Bu miktar, son iki haftadaki toplam Bitcoin girişlerinin yüzde seksenini oluşturuyor. İşlem günlerinde genellikle pozitif akışlar gözlenirken, yalnızca 9 ve 14 Ağustos tarihlerinde çıkışlar kaydedildi.

BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust’ı (IBIT) 55,4 milyon dolarlık girişle başı çekti. IBIT, Ocak ayında piyasaya sürülmesinden bu yana toplamda 20,5 milyar dolarlık net girişe ulaştı.

bitcoin etf girisler
bitcoin etf girisler

IBIT, yönetim altındaki varlıklar açısından uzun süredir Bitcoin ETF’leri arasında yer alan Grayscale’i geride bıraktı ve 1 Mayıs’tan itibaren hiç çıkış günü yaşamadı. Ocak’taki listelenmesinden bu yana sadece bir kez net çıkış yaşandı.

Ark 21Shares Bitcoin ETF’si (ARKB) ise 20 Ağustos’ta 51,9 milyon dolarlık bir girişle ikinci sırada yer aldı. Öte yandan, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 12,8 milyon dolarlık bir çıkış yaşarken, Bitwise Bitcoin ETF’si (BITB) 6,5 milyon dolarlık küçük çıkışlar kaydetti. Diğer fonlar ise hiçbir giriş veya çıkış yaşamadı.

Grayscale’in en önde gelen fonu, ETF’ye dönüştürülmesinden bu yana yedi ay içinde 19,6 milyar dolar kaybetti. Daha düşük ücretli olan Bitcoin Mini Trust (BTC), 31 Temmuz’daki lansmanından bu yana sadece 288 milyon dolar kazandı.

Yatırım firması River’da araştırmacı olan Sam Baker’ın açıklamalarına göre, kısa süre önce Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük hedge fonlarının yüzde altmışı Bitcoin ETF’lerine yatırım yaptı.

Ether ETF’lerinde çıkış

Spot Ether ETF’lerine gelince, son sekiz işlem gününün beşinde bu fonlarda varlık çıkışı yaşandı.

Farside Investors’ın verilerine göre, 20 Ağustos’ta yeni piyasaya sürülen dokuz spot Ether (ETH) ETF’si toplamda 6,5 milyon dolarlık bir çıkış gerçekleştirerek art arda dördüncü günde de çıkış eğilimini sürdürdü.

BlackRock’ın iShares Ethereum Trust’ı (ETHA) 26,8 milyon dolarlık net giriş kaydetti, ancak bu giriş Grayscale’in Ethereum Trust’ından (ETHE) çıkan 37 milyon doları dengeleyemedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala