bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Ripple’ı (XRP) kapıda bekleyen tehlike

XRP yukselis beklenti

BTC’nin kötü gidişatı, stablecoin hamlesi ve SEC’den dolayı üzerinde baskı artan Ripple’da (XRP) son durum ne?

Ağustos ayının en iyi performans gösteren altcoin’lerinden biri olan XRP, Çarşamba gününden bu yana istikrarlı bir şekilde düşüşte ve yüzde 4’ün üzerinde değer kaybetti. BTC’nin düşüş yönlü eğilimi ve Ripple’ın SEC ile olan savaşı, XRP’yi bir süre daha baskılamaya devam edebilir.

Ripple Labs’ın hukuk ekibi, şirketin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 125 milyon dolar ödemesini gerektiren 7 Ağustos tarihli kararın parasal kısmının durdurulmasını talep etti. Ripple, 4 Eylül tarihli bir dosya işleminde, temyiz süresi dolduktan veya herhangi bir temyizin çözümünden sonraki 30 güne kadar, 139 milyon doları bir banka hesabında tutmayı önerdi. SEC bu gecikmeyi kabul etti.

XRP fiyatında stablecoin hamlesi ve SEC gündemi belirleyici olabilir

Söz konusu talep, Ripple yöneticilerinin daha önce kararı bir zafer olarak kutlamasına rağmen SEC’in olası bir itirazı değerlendirmeye almasıyla birlikte geldi. Avukat Fred Rispoli, SEC’in itiraz etmesi halinde, kararın büyük ihtimalle 2026’dan önce çıkmayacağını ve SEC’in borsalara karşı açtığı son davaların bu davanın etkisini azalttığını belirterek topluluğa güvence verdi.

Ripple, yakın zamanda XRP Ledger (XRPL) geliştirici ekosistemine akıllı sözleşmeler ekleyeceğini duyurdu. Akıllı sözleşmeler, blok zincirinde saklanan kendi kendini yürüten sözleşmelerdir. Belirli koşullar karşılandığında otomatik olarak ilerlerler. Akıllı sözleşmeler, aracılara ihtiyaç duymadan işlemleri ve anlaşmaları yöneten programlardır.

Ripple, bu hareketin kullanıcılar, geliştiriciler ve girişimciler için çeşitli kullanım örnekleri açacağını duyurdu. Geliştiricileri XRPL’nin genişletilmiş yeteneklerini kullanmaya çekmeyi amaçlıyor. Ripple’a göre akıllı sözleşmeler özelliği, XRPL Ethereum Sanal Makinesi (EVM) yan zincirinde “önümüzdeki aylarda” yayına girecek.

Piyasanın kötü gidişatından dolayı bir türlü bekleneni veremeyen XRP, stablecoin hamlesinde başarılı olması halinde yükseliş ivmesi yakalayabilir. Bu süreçte SEC ile devam eden mücadelesi de belirleyici olacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala