bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,879.04 1.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,301.41 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 541.41 0.01%
solana
Solana (SOL) $ 129.33 2.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.572645 2.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.330924 0.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100588 0.50%

“Fed faiz kararı Bitcoin’de 64 bin doları getirebilir”

bitcoin fed ekonomi btc abd

Fed’in faiz oranlarını düşürmesi beklenirken, Bitcoin fiyatının (BTC) hızlı bir şekilde 64 bin dolara yükseleceği öngörülüyor. Kripto para ve dijital varlık fonu Capriole Investments, 17 Eylül tarihli raporunda BTC fiyatının kritik bir dönüm noktasında olduğunu belirtti.

Capriole, Bitcoin’in dördüncü çeyrekte makroekonomik gelişmelerden yararlanarak bu seviyeye ulaşmasının sürpriz olmayacağını ifade etti. Son zamanlarda neredeyse sabit kalan BTC/USD, Fed’in 18 Eylül’deki toplantısında faiz oranlarını düşürmesi durumunda hareketlenebilir.

Raporda, “Fed’in şahin politikalarından yavaşça geri adım attığı ve faiz oranlarının 2021 sonlarından bu yana ilk kez önemli bir değişim gösterdiği yeni bir güvercin yaklaşımın başlangıcını işaret ediyor” ifadesi yer aldı. “Bu, şahin dönemde Bitcoin’in 60 bin dolardan 15 bin 500 dolara düşmesiyle örtüşüyor. Şimdi ise tam tersine geçiş yapıyoruz.”

“Mevcut durumun 58 bin dolara verdiği tepki ve Fed’in büyük etkinliği göz önünde bulundurulduğunda, Başkan Powell’dan herhangi bir olumsuz sürpriz gelmezse, bu seviyenin hızla yukarı yönlü kırılmasını beklemek bizi şaşırtmaz.”

On-chain veriler yanıltıyor mu?

Bitcoin’in on-chain arz verileri, düşüş eğilimini yansıtıyor. Uzmanlar, ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) gibi yeni gelişmelerin verileri olumsuz etkilediğini belirtti. Charles Edwards’a göre 2024’teki ETF listelemeleri ve Mt. Gox iadeleri gibi olaylar sermayenin yeniden dağılımını sağladı. Bu hareketler, on-chain verilerin gerçeği yansıtmamasına neden oluyor.

bitcoin onchain

Daha ileri giden araştırmalar, hareket etmeyen süreye göre arz sahipliğini kapsayan verilerin güvenilir olmadığını ortaya koydu.

“Son altı ayda, zincir üstü veriler büyük ölçüde manipüle edildi ve net olarak önemli bir organik uzun vadeli sahip satışı yaşanmadı. Bu, birçok metriğin önceki döngü zirveleriyle karşılaştırıldığında aşırı düşük seviyelerde kalmasına neden oldu.”

Capriole Investments kurucusu Edwards, Fed faiz indirimlerinin yanında Bitcoin’in geçmiş son çeyrek performanslarından da yola çıkarak ralli umudunu korudu:

“Önümüzdeki dönem ne getirecek? Son çeyreğe iki hafta uzaktayız, bu süreçte risk varlıklarına artan likidite girişi bekleniyor ve güvercin bir Fed politikasıyla birlikte bu durum Bitcoin için oldukça elverişli koşullar yaratacak.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala