bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,576.77 4.42%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,432.16 5.45%
bnb
BNB (BNB) $ 558.47 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 139.37 7.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585302 1.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.348415 5.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104464 3.90%

Kripto ünlüsü Hayes, Fed faiz kararını sert eleştirdi

arthur hayes bitcoin kripto abd

BitMEX kurucu ortağı Arthur Hayes, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son faiz indirimini siyasi bir manevra olarak değerlendirdi. Singapur’da düzenlenen Token2049 etkinliğinde Cointelegraph’a konuşan Hayes, bu kararın, Demokrat Parti’nin desteklenmesi amacıyla atılmış bir adım olabileceğini belirtti:

“Jerome Powell ve Janet Yellen’ın, Kamala Harris’in seçimini kazanmasına katkı sağlamak için finansal piyasaları canlandırma çabası içinde olduklarına inanıyorum.”

Hayes, faiz indiriminin hem geleneksel hem de kripto para piyasalarında ciddi sonuçlar doğurabileceğini, enflasyon ve ekonomik istikrar açısından uzun vadeli etkilerinin olabileceğini ifade etti.

BitMEX kurucusu, faiz indirimi ile mevcut ekonomik veriler arasında bir tutarsızlık olduğuna dikkat çekti. Hayes’e göre ABD ekonomisinin güçlü bir büyüme sergilerken işsizlik oranının düşük kaldı.

Kripto ünlüsü, faiz oranlarındaki düşüş ile hükümetin daha ucuza dikkatsizce borçlanabileceğinin altını çizdi:

“Piyasaların daha da yükselmesini sağlayarak, insanların Kasım’daki seçimlerde kendilerini daha zengin hissetmelerini istediklerine inanıyorum. Ancak, bunun sonucunda enflasyonun hızlanacağını öngörüyorum.”

Kripto paralar Fed faiz kararını olumlu karşıladı

Kripto piyasası Fed faiz kararına olumlu tepki verdi. Akşam saatlerinden bu yana tüm kripto paraların toplam değeri yüzde 4,5 artışla 2,11 trilyon dolara ulaştı.

Fed’in açıklamasından bu yana kripto piyasaları, 100 milyar dolar değer kazandı. Bitcoin, 19 Eylül’de 62 bin dolara çıkarak son üç haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Hayes, 20 Eylül’de Japonya Merkez Bankası’nın alacağı faiz kararına dikkat çekti. BitMEX kurucusuna göre Japon Yeni zayıf kalmaya devam eder ise Bitcoin ve altcoin fiyatları yükselebilir. Aksi takdirde ise kısa vadeli bir baskı oluşabilir.

Arthur Hayes kısa süre önce Bitcoin fiyatının 50 bin doların altına sarkacağını iddia etmişti. Ancak bu tahmini tutmadı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala