bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,543.02 0.90%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,642.12 2.07%
bnb
BNB (BNB) $ 590.92 1.27%
solana
Solana (SOL) $ 145.45 1.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589089 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.353532 0.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.107093 0.89%

Kamala Harris kripto paralara dair sessizliğini bozdu

kamala harris kripto para bitcoin

ABD Başkan adayı Kamala Harris, seçimlere bir buçuk ay kala kripto paralara dair sessizliğini bozdu.

Kamala Harris, Wall Street’te gerçekleştirilen bir bağış etkinliğinde, yapay zeka ve dijital varlıklara yönelik yatırımları teşvik vaadinde bulunarak ABD başkanlığı kampanyası kapsamında kamuoyuna ilk kez konuştu. Etkinlikte, “Amerika’nın rekabet gücünü artırmak için birlikte çalışmalıyız. Tüketicilerimizi ve yatırımcılarımızı korurken, yenilikçi teknolojilerin, özellikle de yapay zeka ve dijital varlıkların önünü açacağız” dedi.

“Şeffaf ve tutarlı kurallar belirleyerek güvenli bir iş ortamı oluşturacağız. Yarı iletkenler, temiz enerji ve gelecekteki diğer sektörlere yatırım yapmayı amaçlıyoruz ve gereksiz bürokrasiyi azaltacağız”

Kripto sektörü, Başkan Yardımcısı’nın mevcut yönetimin pek dostane olmayan bir tutum sergilediği yönündeki algıdan uzaklaşıp uzaklaşmayacağını görmek için bu anı bekliyordu. Geçtiğimiz ay Harris’in kıdemli danışmanı Brian Nelson, Kasım seçimlerini kazanması durumunda kripto politikalarını destekleyeceğini ima etmiş ancak bazı şirketlerin zor durumda olduğunu belirtip sektör için yeni kurallara ihtiyaç duyulduğunu ifade etmişti.

Harris’in demeci kripto sektöründe nasıl yankı buldu?

Coinbase’in politika şefi Faryar Shirzad, Harris’in açıklamasını önemli ve yapıcı olarak değerlendirdi. Shirzad, “Donald Trump’ın somut ve vizyoner duruşu kadar ileri gitmese de, dijital varlıkların inovasyonunun önemini kabul ettiği için dikkate değer” şeklinde konuştu.

Paradigm’in hükümet işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Alexander Grieve, Harris’in sözlerini “cesaret verici” bulduğunu belirterek, “Kasım’da kim kazanırsa kazansın, bu son kripto karşıtı yönetim olmalı” dedi. Kripto girişim firması Variant’ın hukuk şefi Jake Chervinsky de “Bu bir ilerleme, ve ilerleme her zaman iyidir. Ancak ‘tüketicilerimizi ve yatırımcılarımızı korurken’ ifadesi birçok anlama gelebilir” diyerek eleştiride bulundu.

Public Citizen savunuculuk grubunun geçen ayki raporuna göre, Coinbase, Ripple ve Gemini gibi ABD merkezli kripto şirketleri, Kasım’daki seçimlere etki etmek amacıyla yaklaşık 120 milyon dolar bütçe ayırdı.

Cumhuriyetçi aday Donald Trump, şu ana kadar dört adet değiştirilemez token (NFT) satışı gerçekleştirdi ve ailesinin kripto platformunu destekleyerek sektörü sahiplenme yönünde adımlar attı. Aynı zamanda, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i görevden alacağına dair sözler verdi.

Anketlere göre, Harris ve Trump arasındaki yarış başa baş gidiyor. 22 Eylül itibarıyla yapılan FiveThirtyEight araştırmasına göre, Harris, Trump’ın yüzde 2,9 puan önünde bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala