bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,376.98 0.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,642.62 2.22%
bnb
BNB (BNB) $ 591.65 1.52%
solana
Solana (SOL) $ 143.14 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.586992 1.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.353053 0.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.106671 0.15%

Faiz indirimleri kripto para yatırım ürünlerine ilgiyi arttırdı

memecoin kripto yatirimci

CoinShares’in haftalık raporuna göre kripto para yatırım ürünlerine Fed’in faiz oranlarını düşürmesinin ardından büyük bir ilgi oldu. 15 Eylül ile 21 Eylül tarihleri arasında dijital varlık yatırımları toplamda 321 milyon dolar giriş kaydetti. Bu, art arda ikinci haftada gerçekleşti; ancak önceki haftadaki 436 milyon dolarlık girişe kıyasla bir miktar azalma gösterdi.

CoinShares, 23 Eylül tarihli haftalık raporunda bu artışın Federal Açık Piyasa Komitesi’nin 50 baz puanlık faiz indirim kararından kaynaklandığını vurguladı. Bitcoin tabanlı yatırım ürünleri geçen hafta 284 milyon dolarlık bir giriş ile dikkat çekti.

coinshares bitcoin

Ethereum’da negatif seyir değişmedi

Ethereum ise farklı bir tablo sergiliyor. CoinShares, Ether tabanlı yatırım ürünlerinin, art arda beşinci haftada da çıkışlar yaşadığını ve toplam çıkışın 29 milyon dolar olduğunu kaydetti. Analizlere göre, bu düşüşler, Grayscale Ethereum Trust’tan (ETHE) gelen sürekli çıkışlar ve yeni çıkarılan borsa yatırım fonlarının yetersiz ilgisi nedeniyle meydana geldi.

Diğer taraftan, Solana (SOL) ürünleri küçük ama sürekli girişlerle dikkat çekti ve geçen hafta 3,2 milyon dolar topladı.

18 Eylül tarihinde ABD Merkez Bankası, FOMC kararı ile politika faizinde 50 puan indirime gitti. Bu karar, COVID-19 pandemisi nedeniyle ilk kez borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi anlamına geliyor. CoinShares, bu indirimin kripto piyasalarında olumlu bir yankı bulduğunu ve yönetim altındaki toplam varlıkların yüzde 9 oranında arttığını belirtti. Ayrıca, toplam yatırım ürünleri hacminin de bir önceki haftaya göre yüzde 9 yükselerek 9,5 milyar dolara ulaştığı ifade edildi.

Bitcoin yatırım ürünleri, bu faiz indirimine paralel bir yükseliş trendi sergilerken, bazı analistler daha farklı öngörülerde bulunmuştu. Bybit ve BlockScholes, tarihsel verilerin BTC ve diğer riskli varlıkların durgunluk dönemleri dışında direnç gösterdiğini belirtti. Ancak, durgunluk dönemlerinde agresif faiz indirimlerinin genellikle olumsuz sonuçlar doğurduğu da vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala