bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,779.09 0.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,624.93 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 596.52 0.89%
solana
Solana (SOL) $ 150.10 1.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.589003 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.381909 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.108923 0.42%

MicroStrategy Bitcoin ile borç vermeye mi hazırlanıyor?

microstrategy ceo sonsuza kadar bitcoin alacak

MicroStrategy son yıllarda Bitcoin alımlarıyla dikkat çekiyor. 24 Eylül tarihli bir analist raporuna göre, şirketin hisse senedinin performansında BTC varlıklarının önemli bir rolü var.

Analist Mark Palmer, MicroStrategy’nin daha fazla BTC satın almak için finansal kaynaklarını kullanmaya devam ettiğini ve elindeki Bitcoin’leri borç olarak verip ek gelir elde etmeyi planladığını iddia etti. Eğer bu strateji devreye girerse, MSTR hissesinin değeri 215 dolara ulaşabilir.

MSTR hisseleri 9 Ağustos’taki 1’e 10 oranda ardından günümüzde 153 dolardan işlem görüyor. MicroStrategy’nin asıl iş alanı kurumsal yazılım olsa da, şirketin piyasa değeri büyük ölçüde 2020’den itibaren yaptığı BTC alımlarına dayanıyor.

microstrategy bitcoin btc

Şirketin yönetim kurulu başkanı Michael Saylor 18 Eylül’deki bir podcast’te Bitcoin’in değer saklama aracı olmasının yanı sıra borç verme ve alma işlemleriyle düşük riskli gelir elde etme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Bitcoin, MicroStrategy hisselerini şişiriyor mu?

Yatırımcıların MSTR’nin değerlemesi konusundaki kaygılarına rağmen, Palmer, şirketin Bitcoin alım stratejisinin mevcut primin haklı olduğuna dair bir argüman sunduğunu ifade etti. MicroStrategy, 1 Ağustos’taki bilanço raporunda, BTC getirisi adı verilen özel bir performans ölçütü ile BTC alımlarını artıracağını duyurdu. Bu gösterge, BTC varlıklarının şirket hisselerinin değerini oranlayacak.

20 Eylül’de MicroStrategy 1 milyar dolarlık dönüştürülebilir tahvil satışını tamamlayarak elde ettiği geliri Bitcoin alımları ve borç geri ödemelerine yönlendirdi. Palmer, MSTR’nin bu tahvillerin bir kısmını kenarıya ayırdığını ve bunun sonucunda teminat olarak gösterilen 69 bin Bitcoin’in serbest kaldığını ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala