bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,655.05 0.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,616.60 0.23%
bnb
BNB (BNB) $ 592.21 1.55%
solana
Solana (SOL) $ 150.24 0.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584465 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.389229 1.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.110275 0.75%

Cardano kurucusu Hoskinson’dan Ethereum’a sert eleştiri

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, Singapur’da düzenlenen Token 2049 etkinliğinde Ethereum’un yönetim modeline sert eleştirilerde bulundu. Hoskinson, eski çalışma arkadaşı Vitalik Buterin’in geliştirdiği blokzinciri Ethereum’u “diktatörlük” olarak nitelendirirken, Bitcoin’in anarşik bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

Diyarbakır’da kripto para dolandırıcılığı

Diyarbakır’da meydana gelen ilginç bir dolandırıcılık olayı gündeme damga vurdu. Bir kripto para yatırımcısı, kız arkadaşı ve üç kişilik bir ekip tarafından tuzağa düşürülerek, 268 bin dolar değerinde 54 Ether’ini kaybetti. Şüpheliler, olay sonrası apartmanın girişindeki parmak izleri sayesinde yakalandı ve tutuklandı.

“Bitcoin riskli bir varlık”

Dijital varlık yönetim devi BlackRock’ın Dijital Varlıklar Bölümü Başkanı Roby Mitnick, 24 Eylül’de verdiği bir röportajda Bitcoin’in riskli bir varlık olmadığını söyledi. Mitnick, Bitcoin’in hisse senetleriyle aynı kefeye konulmaması gerektiğini, ülkelere özgü ve karşı taraf risklerinden bağımsız bir varlık olduğunu vurguladı.

Cardano’nun ana tokeni ADA, piyasanın durgun olduğu saatlerde %3 değer kazandı. Bu hareketliliğin, Cardano kurucusu Charles Hoskinson’ın Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ile 19 Ekim’de yapacağı görüşme öncesi gerçekleştiği belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala