bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,841.64 0.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,681.11 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 603.00 0.48%
solana
Solana (SOL) $ 156.69 0.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.588804 0.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.398421 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122917 0.01%

Binance kurucusu Changpeng Zhao serbest kaldı

Binance CEO’su CZ'den yeni stablecoin sinyali

Kripto para dünyasının önde gelen isimlerinden biri, Binance kurucusu ve eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ) 27 Eylül’de dört aylık hapis cezasını tamamladı. 60 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 25. kişisi olan Zhao, ABD’de hapis yatan en zengin kişi oldu.

Binance, 21 Kasım’da yaptığı açıklamada, CZ’nin borsa üzerindeki herhangi bir yönetimsel rolünün olmayacağını duyurmuştu. Yeni CEO Richard Teng, 24 Eylül’de yaptığı bir röportajda Zhao’nun borsa ile olan bağlantısına dair soruları geçiştirirken, onun önemli bir hissedar olarak kalacağını belirtti.

CZ, aylar sonra X’ten yaptığı ilk paylaşımda kripto dünyasına “günaydın” dedi.

Binance kurucusunun gelecek planları

Zhao, hapis cezası infaz edilmeden önce merkeziyetsiz finans (DeFi) alanına yönelmek istediğini ve blockchain, yapay zeka gibi projelere yatırım yapmayı planladığını belirtmişi. CZ, Binance’deki görevine devam etmese de kripto ekosisteminde aktif bir rol almaya devam etmesi bekleniyor.

Gelecekte girişimcilere koçluk yapmayı planlayan Zhao, eğitim projelerine de odaklanmayı hedefliyor. 19 Mart’ta kurduğu Giggle Academy, gelişmekte olan ülkelerdeki 13 yaş altındaki çocuklara eğitim sunmayı amaçlıyor. Matematik ve fen bilimleri gibi temel derslerin yanı sıra, mevcut eğitim sistemlerinde yer almayan konulara da yer verecek.

Zhao, toplumda olumlu bir etki yaratmak istediğini belirtti. Yolsuzluk, açlık ve iklim değişikliği gibi sorunlarla mücadele etme arzusunu dile getirdi ve yazılım projeleri geliştirerek geniş bir kitleye ulaşmayı planlıyor.

Zhao, Binance’deki yoğun çalışma döneminde altı buçuk yıldır bir gün bile tatil yapmadığını itiraf etti. Kripto sektörü üzerine yazmayı düşündüğü bir anı kitabı projesi de gündemde. Kripto camiasında Satoshi ve Vitalik Buterin’den sonra en etkili isimlerden biri olarak görülüyor ve anılarını yazması bekleniyor.

CZ’siz yeni dönem, Binance için yeni bir başlangıcı simgeliyor. Şirket, uyumlu bir şekilde büyüme ve kripto borsasını yeni bir aşamaya taşıma hedefindedir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala