bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,841.10 2.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,629.39 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 578.12 3.21%
solana
Solana (SOL) $ 155.72 0.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.650223 3.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.387037 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121425 4.44%

Bitcoin yeni zirveler görmeye gerçekten hazır mı?

bitcoin soru isareti btc

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin, 28 Eylül’de son iki ayın en yüksek kapanışını yaparak 66 bin dolar seviyesini aştı. Söz konusu hareket, S&P 500 endeksinin hafta içinde kırdığı rekorun ardından geldi. ABD endekslerindeki rallinin yanında Çin’in teşvik paketleri olumlu havayı desteklese de bazı göstergeler boğa piyasası için henüz erken olduğunu gösteriyor.

Bitcoin yatırımcıları daha önce 70 bin dolar seviyesinin aşılamaması sonucu fiyatların pek çok kez düştüğüne şahit oldu. Bunun yanında, ABD’de hâlâ gündemde olan resesyon kaygısı da yatırımcıların temkinli davranmalarına yol açıyor.

Bazı analistler, merkez bankalarının parasal genişlemeci politikalarının, ekonomileri tehdit ettiğini savunuyor. Mega teknoloji şirketleri genellikle düşen gelirlerle başa çıkmayı başarıyor. Ancak bir anda hızlanan bir ekonominin kâr marjlarında getireceği olumsuz etki daha küçük şirketlerin oyun dışı kalmalarına yol açabilir.

Bireysel yatırımcılar Bitcoin’e yeterli ilgiyi göstermiyor

Sosyal medyada paylaşılan verilere göre, ABD’li Coinbase borsasının mobil uygulaması iOS ve Android mağazalarda 28 Eylül’de 424’üncü sırada yer aldı. 14 Eylül’deki 482’nciliğe kıyasla mütevazi bir artış kaydedilse de BTC fiyatının son üç haftada yüzde 21 artmasına rağmen bireysel yatırımcı ilgisinin yeterli olmadığını söylemek mümkün.

Çin’de stablecoin talebi zayıflıyor

Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e ilgisi son dönemde fiyat artışına katkıda bulunmuş olabilir. Ancak Çin pazarındaki verilere göre, stablecoin talepleri düşüş göstermekte. Genellikle yüksek talep, stablecoin’lerin resmi ABD doları kurunun üzerinde işlem görmesine neden olurken, ayı piyasaları indirimli fiyatlarla sonuçlanır.

Son iki haftada Çin’deki USDT’nin değeri, paritenin altında kalarak düşüş sinyalleri veriyor. Bu durum, ABD’deki spot ETF’lere olan talep ile çelişiyor ve yatırımcıların talep eksikliği endişelerini artırıyor.

Yatırımcıların güven eksikliği, Bitcoin vadeli işlem piyasalarında da kendini gösteriyor. Aylık sözleşmeler, piyasanın sakin olması nedeniyle daha az tercih ediliyor. Verilere göre, Bitcoin vadeli işlem primi 29 Eylül’de 66 bin dolara yükselişe rağmen yüzde 6 civarında sabit kaldı. Bu durum, bilgi sahibi trader’ların temkinli duruş sergilediğini ve belirsizlikten kaçındığını ortaya koyuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala